Reteta pulpe de rata confiate
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Pulpe de rata – 2 buc. |
• Usturoi – 5 catei |
• Salvie – 5 - 7 frunze |
• Rozmarin – 2 crengute |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Sare grunjoasa, piper – dupa gust |
• Grasime de rata – 350 gr. (5 linguri) |
• Vin de Porto (rosu demisec) – 200 ml |
• Cimbru – 2 crengute |
Extra: |
• Ulei – pentru prajit |
Mod de preparare
• Stropiti pulpele cu 2 linguri de ulei si masati-le cu sare grunjoasa si piper
• Tocati salvia si 1 crenguta de rozmarin marunt si adaugati-le peste pulpe
• Puneti pulpele in casoleta de marinare si peste acestea adaugati 5 linguri de grasime de rata si 200 ml de vin de Porto, rosu demisec
• Conectati un capat al furtunului la aceasta, iar celalalt capat la FoodSaver FFS004X
• Activati functia de vidare-etansare
• Pentru un rezultat mai bun vidati si deschideti casoleta de 2 - 3 ori - aparatul FoodSaver deschide porii carnii si ajuta marinada sa intre mai usor in carne
• Pastrati apoi casoleta la frigider cca 2 ore si devidati casoleta pentru a o putea deschide
• Scoateti pulpele din casoleta si puneti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Stainless Steel
• Adaugati cca 250 de gr. de grasime de rata peste si acoperiti cu ulei de masline
• Puneti si cealalta crenguta de rozmarin si cele 2 crengute de cimbru
• Setati Crock-Pot-ul pe functia de gatit "High" si lasati-l cca 4 ore si jumatate
• Scoateti pulpele de acolo si optional prajiti-le 1 minut intr-o tigaie cu ulei incins, pe partea cu pielea pentru a-i oferi o crusta crocanta.
Pofta buna!
• Tocati salvia si 1 crenguta de rozmarin marunt si adaugati-le peste pulpe
• Puneti pulpele in casoleta de marinare si peste acestea adaugati 5 linguri de grasime de rata si 200 ml de vin de Porto, rosu demisec
• Conectati un capat al furtunului la aceasta, iar celalalt capat la FoodSaver FFS004X
• Activati functia de vidare-etansare
• Pentru un rezultat mai bun vidati si deschideti casoleta de 2 - 3 ori - aparatul FoodSaver deschide porii carnii si ajuta marinada sa intre mai usor in carne
• Pastrati apoi casoleta la frigider cca 2 ore si devidati casoleta pentru a o putea deschide
• Scoateti pulpele din casoleta si puneti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Stainless Steel
• Adaugati cca 250 de gr. de grasime de rata peste si acoperiti cu ulei de masline
• Puneti si cealalta crenguta de rozmarin si cele 2 crengute de cimbru
• Setati Crock-Pot-ul pe functia de gatit "High" si lasati-l cca 4 ore si jumatate
• Scoateti pulpele de acolo si optional prajiti-le 1 minut intr-o tigaie cu ulei incins, pe partea cu pielea pentru a-i oferi o crusta crocanta.
Pofta buna!