Reteta rack de porc cu cartofi
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Rack (cotlete) de porc cu os curatate – cca 1 - 2 kg |
• Cartofi – 6 buc. |
• Piper negru (boabe) – ¼ lingurita |
• Piper roz (boabe) – ¼ lingurita |
• Usturoi – 4 - 5 catei |
• Patrunjel uscat – 1 lingurita |
• Marar uscat – ½ lingurita |
• Busuioc uscat – ½ lingurita |
• Rozmarin uscat – ½ lingurita |
• Salvie uscata – ¼ lingurita |
• Coaja rasa de la o lamaie |
• Cimbru proaspat – 2 fire |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Vin rosu – 50 ml |
• Apa – 50 ml |
• Chives – 15 - 20 fire |
• Sare – dupa gust |
Mod de preparare
• zdrobiti condimentele (piper negru, piper roz, patrunjel, marar, busuioc, rozmarin si salvie) intr-un mojar
• ungeti bine cotletele cu ulei si asezonati-le cu o parte din mixul de condimente si sare
• taiati cartofii in 4, stropiti-i cu putin ulei si adaugati si pe acestia condimente
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime
• puneti vasul detasabil pe foc, dati culoare rack-ului de porc (pana devine auriu pe fiecare parte), stingeti cu vinul rosu si lasati-l sa se reduca cca 3 - 4 minute - apoi asezati-l in Slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• asezati cartofii de jur imprejurul carnii si peste ei, usturoiul si cimbrul
• setati Slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté pe modul de gatire ''Low'', adaugati apa si setati timpul de 4 ore
• puneti capacul si asezonati cu sare si piper, daca mai este cazul, cu 15 minute inainte de incheierea programului de gatit
• pentru reducerea sosului care se va forma in vasul Crock-Pot, puteti aseza vasul detasabil direct pe foc pentru cateva minute.
• presarati chives tocat deasupra si serviti.
Pofta buna!
• ungeti bine cotletele cu ulei si asezonati-le cu o parte din mixul de condimente si sare
• taiati cartofii in 4, stropiti-i cu putin ulei si adaugati si pe acestia condimente
• taiati usturoiul pe jumatate, pe lungime
• puneti vasul detasabil pe foc, dati culoare rack-ului de porc (pana devine auriu pe fiecare parte), stingeti cu vinul rosu si lasati-l sa se reduca cca 3 - 4 minute - apoi asezati-l in Slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté
• asezati cartofii de jur imprejurul carnii si peste ei, usturoiul si cimbrul
• setati Slow cooker 6.0L Digital DuraCeramic Sauté pe modul de gatire ''Low'', adaugati apa si setati timpul de 4 ore
• puneti capacul si asezonati cu sare si piper, daca mai este cazul, cu 15 minute inainte de incheierea programului de gatit
• pentru reducerea sosului care se va forma in vasul Crock-Pot, puteti aseza vasul detasabil direct pe foc pentru cateva minute.
• presarati chives tocat deasupra si serviti.
Pofta buna!