Reteta rata intreaga
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
7h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Rata tanara – cca 1.8 - 2 kg |
• Portocale – 2 buc. |
• Baby morcovi (sau morcovi normali taiati fasii) – 3 - 4 buc./2 buc. (daca sunt mari) |
• Cartofi – 2 buc. |
• Ceapa verde – 1 legatura |
• Rozmarin – 2 firicele |
• Usturoi – 4 catei |
• Turmeric – 1 lingurita |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Sare grunjoasa (Himalaya) – 1½ lingura |
• Amestec de piper boabe (negru, verde, roz) – 1 lingura |
• Vin dulce calitativ roze – 100 ml |
• Baton de scortisoara – 1 buc. |
• Anason stelat – 3 buc. |
• Boabe de ienupar (optional) – 5 - 6 buc. |
• Boabe de ienibahar – 5 - 6 buc. |
Mod de preparare
• ungeti rata cu uleiul de masline si turmericul
• zdrobiti amestecul de piper intr-un mojar (sau macinati-l intr-o rasnita sau intr-un blender) si ungeti rata cu acesta, pastrand putin si pentru la final
• zdrobiti boabele de ienupar si ienibahar si introduceti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox impreuna cu anasonul
• taiati portocalele cuburi si umpleti rata cu ele
• curatati si taiati cartofii felii groase de 1 deget si faceti un pat la baza slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox
• curatati morcovii baby si adaugati-i intregi, pe langa cartofi – daca aveti morcovi normali, atunci va trebui sa-i curatati si sa-i taiati batoane de 6 - 7 cm lungime, groase de jumatate de deget
• puneti rata peste acestia, setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox pe modul de gatire High
• taiati ceapa verde fasii si adaugati-o peste rata impreuna cu vinul si crengutele de rozmarin
• puneti capacul si lasati cca 7 - 8 ore, pana cand carnea se va desprinde cu usurinta de pe os in momentul in care o veti scoate din vasul Crock-Pot
• cu 15 minute inainte de a se incheia programul, mai adaugati peste rata putina sare de Himalaya si amestecul de piper ramas
• la sfarsitul programului de gatit veti avea o rata extraordinar de suculenta, cartofi si morcovi foarte aromati, unde savoarea rozmarinului se va simti din plin.
Pofta buna!
• zdrobiti amestecul de piper intr-un mojar (sau macinati-l intr-o rasnita sau intr-un blender) si ungeti rata cu acesta, pastrand putin si pentru la final
• zdrobiti boabele de ienupar si ienibahar si introduceti-le in slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox impreuna cu anasonul
• taiati portocalele cuburi si umpleti rata cu ele
• curatati si taiati cartofii felii groase de 1 deget si faceti un pat la baza slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox
• curatati morcovii baby si adaugati-i intregi, pe langa cartofi – daca aveti morcovi normali, atunci va trebui sa-i curatati si sa-i taiati batoane de 6 - 7 cm lungime, groase de jumatate de deget
• puneti rata peste acestia, setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Brushed Inox pe modul de gatire High
• taiati ceapa verde fasii si adaugati-o peste rata impreuna cu vinul si crengutele de rozmarin
• puneti capacul si lasati cca 7 - 8 ore, pana cand carnea se va desprinde cu usurinta de pe os in momentul in care o veti scoate din vasul Crock-Pot
• cu 15 minute inainte de a se incheia programul, mai adaugati peste rata putina sare de Himalaya si amestecul de piper ramas
• la sfarsitul programului de gatit veti avea o rata extraordinar de suculenta, cartofi si morcovi foarte aromati, unde savoarea rozmarinului se va simti din plin.
Pofta buna!