Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel

Rețetă Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel
Rețetă Boeuf Bourguignon by Dulciuri fel de fel

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g mușchiuleț de vită
• 150 g kaiser
• 2 cepe medii
• 1 morcov
• 300 ml vin roșu
• 250 ml apă
• 1 lingură făină
• 3 căței usturoi
• 1 conservă roșii în suc propriu
• 1 frunză de dafin
• sare și piper

În plus:
• 500 g ciuperci champignon
• 200 g ceapă mică (rețeta prevede arpagic)

Pentru servit:
• paste fierte

Mod de preparare

  • Mi-am pregătit toate ingredientele la îndemână: am tăiat kaiserul în bucățele mici, carnea în cuburi. Am tocat ceapa și morcovul.
  • Am conectat aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de curent.
  • În oală aparatului am pus 2 linguri de ulei și cubulețele de kaiser.
  • Am setat funcția Brown/Saute pentru 10 minute și am sotat până cubulețele de kaiser s-au rumenit ușor, după care le-am scos într-un castron.
  • Am mai adăugat o lingură de ulei în oală și am rumenit ușor și carnea, amestecând din când în când cu lingura de lemn.
  • Am scos și carnea în castron și în uleiul rămas am călit ușor ceapa și morcovul, setând funcția Brown/Saute pentru 5 minute.
  • În funcție de cât le vreți de călite și rumenite, aparatul se poate opri apăsând butonul Start/Stop.
  • Am pus din nou în vas carnea și kaiserul, am presărat 1 lingură făină și am amestecat bine.
  • Am stins cu vinul roșu și am completat cu apă. Am adăugat și usturoiul pisat, sare și piper, 1 frunză de dafin și roșiile.
  • Am închis capacul și am rotit către închis supapa de aburi.
  • Am setat funcția Meat/Stew, pentru 40 de minute, presiune HIGH.
  • La final, se apasă butonul Start/Stop și cu ajutorul unei linguri cu coadă mai lungă sau a unui clește de bucătărie se rotește supapa de aburi către deschis.
  • Pentru a evita orice situație neplăcută puneți și o mănușă de bucătărie. După ce s-a eliberat tot aburul se deschide capacul.
  • Cât timp se gătește carnea pregătim ciupercile sotate.
  • Ciupercile tăiate felii le-am călit ușor într-o tigaie cu puțin ulei.
  • Când s-au rumenit ușor am pus peste ele ceapă tăiată solzișori, sare și piper.
  • Am mai sotat câteva minute și am dat deoparte.
  • O mâncare simplă și gustoasă!