Rețetă escalop de vită by Rețete Papa Bun
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 800-900 g vită |
• 500 g hribi |
• 3 linguri ulei de măsline |
• 50 g unt |
• 2 cepe |
• 4 linguri sos soia |
• o foaie de dafin |
• 4 căței usturoi |
• puțină făină |
• 300 ml apă |
• 2 linguri amidon alimentar |
• pătrunjel verde |
Descriere
Ideal pentru maxim 6 persoane, Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune vine în ajutorul tău cu 8 presetari și 4 moduri de gătire pentru că tu să poți petrece mai mult timp cu familia ta, și mai puțin în bucătărie. În timp ce oala minune gătește pentru ține, tu te poți ocupa de orice altceva! Încearcă rețeta de escalop de vită și vezi cât de ușor este să gătești cu Multicooker-ul Crockpot Express cu gătire sub presiune!
Mod de preparare
- Pentru început setează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 20 minute și apasă START.
- Pe display apare HEAT, iar în momentul în care aparatul este încălzit se va auzi un semnal sonor.
- Pune uleiul în oală. Taie carnea de vită felii.
- Trece feliile de carne ușor prin făină, apoi, pe rând, prăjește-le în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express, până se deschid ușor la culoare și devin marginile ușor rumene.
- Scoate-le într-un vas și ține-le acoperite, la cald.
- Pune apoi untul în oală și adaugă ceapă tocată cubulețe împreună cu hribii tăiați fâșii și sotează-le 5 minute.
- Pune sosul de soia și bucățile de carne.
- Amestecă ușor și toarnă 300 ml apă.
- Apasă butonul Stop și alege de dată asta din panou programul MEAT/STEW și setează timpul la 45 minute.
- În timp ce aparatul se încălzește pe ecran apare HEAT, iar apoi, după semnalul sonor apare timpul setat pentru gătit.
- Vor ieși câțiva aburi în momentul în care începe programul și se stabilizează presiunea în interiorul aparatului.
- După ce timpul de gătire s-a terminat se aude un semnal sonor și apoi aparatul intră automat pe modul KEEP WARM.
- Cu ajutorul unei spatule lungi și cu mănușă de bucătărie, rotește supapă permițând să se elibereze aburul.
- Când acest lucru s-a încheiat, mai așteaptă 5 minute, apoi deschide capacul.
- Amestecă amidonul cu 30-40 ml apă rece, adaugă-l în vas și amestecă ușor să nu rupi carnea, pune usturoiul pisat, foaia de dafin, potrivește gustul de sare (ai grijă că și sosul de soia sărează mâncarea) apoi pune capacul la loc pentru 2-3 minute. Nu este cazul să mai închizi supapa.
- Apasă butonul Stop și servește mâncarea presărată cu pătrunjel verde tocat, alături de orez, cartofi nature sau legume fierte la abur.
- Poftă bună!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei