Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă friptură de porc by Teo's Kitchen

Rețetă friptură de porc by Teos Kitchen

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1.5 kg ceafă de porc, într-o bucată
• 100 g făină
• 2 linguri ulei de măsline
• 2 morcovi mari
• 2 tije de apio (sau ½ țelină)
• 2 mere verzi
• 2 cepe albe
• 100 g unt
• 3 linguri mix de condimente pentru porc
• 3 foi dafin
• 250 ml supă de legume
• 2 linguri amidon

Mod de preparare

  • Pune făină într-o farfurie mai mare și tăvălește bucata de carne bine de tot, să fie acoperită pe toate părțile.
  • Setează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute.
  • Pune două linguri de ulei de măsline și când s-a încins rumenește carnea pe toate părțile.
  • Pune apoi pe lângă carne morcovii și tijele apio tăiate cuburi, apoi ceapă tăiată julien și merele felii.
  • Adaugă cubulețele de unt și condimentele pentru carne de porc.
  • Pune foile de dafin și supă de legume.
  • Închide capacul, închide supapa de aburi și selectează programul Meat/Stew pentru 1 ora și 10 minute și apasă Start.
  • Când programul s-a terminat deshide supapa de aburi și desfă capacul.
  • Scoate carnea pe un platou și dizolvă amidonul cu puțină zeamă, toarnă-l apoi în oală și selectează programul Brown/Sote pentru 10 minute.
  • Lasă să se gătească până sosul se îngroașă.
  • Servește friptură de porc cu orez și sos de legume.