Rețetă friptură de porc by Teo's Kitchen
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1.5 kg ceafă de porc, într-o bucată |
• 100 g făină |
• 2 linguri ulei de măsline |
• 2 morcovi mari |
• 2 tije de apio (sau ½ țelină) |
• 2 mere verzi |
• 2 cepe albe |
• 100 g unt |
• 3 linguri mix de condimente pentru porc |
• 3 foi dafin |
• 250 ml supă de legume |
• 2 linguri amidon |
Mod de preparare
- Pune făină într-o farfurie mai mare și tăvălește bucata de carne bine de tot, să fie acoperită pe toate părțile.
- Setează Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune pe programul Brown/Sote pentru 15 minute.
- Pune două linguri de ulei de măsline și când s-a încins rumenește carnea pe toate părțile.
- Pune apoi pe lângă carne morcovii și tijele apio tăiate cuburi, apoi ceapă tăiată julien și merele felii.
- Adaugă cubulețele de unt și condimentele pentru carne de porc.
- Pune foile de dafin și supă de legume.
- Închide capacul, închide supapa de aburi și selectează programul Meat/Stew pentru 1 ora și 10 minute și apasă Start.
- Când programul s-a terminat deshide supapa de aburi și desfă capacul.
- Scoate carnea pe un platou și dizolvă amidonul cu puțină zeamă, toarnă-l apoi în oală și selectează programul Brown/Sote pentru 10 minute.
- Lasă să se gătească până sosul se îngroașă.
- Servește friptură de porc cu orez și sos de legume.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei