Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă friptură de vită cu vin by Rocsy în bucătărie

Rețetă friptură de vită cu vin by Rocsy în bucătărie
Rețetă friptură de vită cu vin by Rocsy în bucătărie Rețetă friptură de vită cu vin by Rocsy în bucătărie

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 700 g pulpă de vită
• 1 ceapă
• 1 morcov
• 250 g roșii decojite un suc propriu
• 1 mâna roșii cherry
• sare
• piper
• boia de ardei dulce
• 1 linguriță amestec de legume natural
• 1 foaie de dafin
• 1 crenguță cimbru
• 4 căței de usturoi
• 1 cană de vin roșu de țară

Mod de preparare

  • Spălați carnea de vită și o ștergeți cu niște servevetele, apoi o tăiați bucăți potrivite.
  • Ceapă curățată o tăiați pe jumătate, apoi solzișori.
  • Morcovul decojit îl tăiați rondele, roșiile decojite le mărunțiți.
  • Usturoiul curățat îl tăiați bucăți mai mari.
  • În oală Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune puneți ceapă, morcovul, roșiile decojite, amestecați.
  • Adăugați carnea de vită, usturoiul, sare, piper, boia dulce și amestecul de legume și amestecați.
  • La final turnați vinul, dați drumul la crenguța de cimbru, foaia de dafin și roșiile cherry.
  • Conectați aparatul la o sursă de curent.
  • Puneți capacul, rotiți pe poziția blocat, iar supapă de abur să fie deblocată.
  • Apăsăți funcția SLOW COOK, un timp de 4 ore și presiune High.
  • Apăsăți butonul START/STOP.
  • Lăsăți aparatul să își facă treaba în voie, fără a avea grijă lui.
  • Dacă folosiți vin de magazin, care este mai alcoolizat, folosiți mai întâi funcția Brown/Sote pentru 10-15 minute, apoi Slow Cook.
  • După ce friptură este gata și timpul de gătire s-a terminat, apăsați butonul START/STOP.
  • Acum puteți scoate capacul. 
  • Carnea este extrem de fragedă, delicioasă!
  • Serviți friptură alături de un piure de cartofi cremos.