Rețetă friptură de vită cu vin by Rocsy în bucătărie
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 700 g pulpă de vită |
• 1 ceapă |
• 1 morcov |
• 250 g roșii decojite un suc propriu |
• 1 mâna roșii cherry |
• sare |
• piper |
• boia de ardei dulce |
• 1 linguriță amestec de legume natural |
• 1 foaie de dafin |
• 1 crenguță cimbru |
• 4 căței de usturoi |
• 1 cană de vin roșu de țară |
Mod de preparare
- Spălați carnea de vită și o ștergeți cu niște servevetele, apoi o tăiați bucăți potrivite.
- Ceapă curățată o tăiați pe jumătate, apoi solzișori.
- Morcovul decojit îl tăiați rondele, roșiile decojite le mărunțiți.
- Usturoiul curățat îl tăiați bucăți mai mari.
- În oală Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune puneți ceapă, morcovul, roșiile decojite, amestecați.
- Adăugați carnea de vită, usturoiul, sare, piper, boia dulce și amestecul de legume și amestecați.
- La final turnați vinul, dați drumul la crenguța de cimbru, foaia de dafin și roșiile cherry.
- Conectați aparatul la o sursă de curent.
- Puneți capacul, rotiți pe poziția blocat, iar supapă de abur să fie deblocată.
- Apăsăți funcția SLOW COOK, un timp de 4 ore și presiune High.
- Apăsăți butonul START/STOP.
- Lăsăți aparatul să își facă treaba în voie, fără a avea grijă lui.
- Dacă folosiți vin de magazin, care este mai alcoolizat, folosiți mai întâi funcția Brown/Sote pentru 10-15 minute, apoi Slow Cook.
- După ce friptură este gata și timpul de gătire s-a terminat, apăsați butonul START/STOP.
- Acum puteți scoate capacul.
- Carnea este extrem de fragedă, delicioasă!
- Serviți friptură alături de un piure de cartofi cremos.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei