Rețetă piept de curcan cu sos de legume
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 piept de curcan de 800g -1 kg |
• 100 g unt moale |
• 2 căței de usturoi |
• coajă de la 1 lămâie bio |
• 1 linguriță rozmarin proaspăt |
• 1 linguriță cimbru proaspăt |
• sare și piper după gust |
• 1 linguriță boia dulce |
Pentru sos: |
• 1 ceapă mare |
• 1 căpățână de usturoi |
• 1 morcov |
• 100 ml vin alb |
• 3 crenguțe de cimbru proaspăt |
• 1 lămâie bio |
• 2 lingurițe de amidon |
• câteva fire de chivas |
• pătrunjel verde |
Descriere
Va prezentăm o rețetă super simplă și absolut delicioasă de friptură de curcan cu sos de legume, excelență pe masă de sărbători sau pentru o ocazie specială în familie. Carnea iese super fragedă și aromată, efectiv se topește în gură!
Mod de preparare
- Amestecă untul moale cu cei doi căței de usturoi mărunțiți, cu coajă rasă de lămâie, verdețurile tocate mărunt, boia dulce și sare și piper după gust.
- Unge pieptul de curcan cu untul aromat pe ambele părți.
- În vasul slow cooker-ului Crockpot 5.7 l Digital pune ceapă tăiată în patru, lămâia folosită la ras tăiată în patru, morcovul tăiat bucăți mai mari și usturoiul cu coajă cu tot.
- Adaugă vinul alb, crenguțele de cimbru și sare și piper.
- Pune pieptul de curcan deasupra și pune capacul.
- Setează modul High pentru 4 ore.
- La final, scoate pieptul de curcan într-o tavă și pune-l la cuptor pe funcția grill pentru 5 minute, apoi lasă-l la odihnit până pregătești sosul.
- Răstoarnă sosul și legumele din vas într-o sită, presează puțin cățeii de usturoi și feliile de lămâie să le scoți din coajă și pasează sosul cu un blender vertical.
- Pune apoi sosul într-o crăticioara pe foc și fierbe-l până se reduce puțin, apoi amestecă amidonul cu puțină apă rece și pune-l peste sos.
- Amestecă până se îngroașă puțin și pune deasupra fire de chivas tocate mărunt.
- Taie pieptul de curcan în felii și servește-l cu sos deasupra și pătrunjel verde.