Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de curcan cu sos de legume

Rețetă piept de curcan cu sos de legume

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 piept de curcan de 800g -1 kg
• 100 g unt moale
• 2 căței de usturoi
• coajă de la 1 lămâie bio
• 1 linguriță rozmarin proaspăt
• 1 linguriță cimbru proaspăt
• sare și piper după gust
• 1 linguriță boia dulce

Pentru sos:
• 1 ceapă mare
• 1 căpățână de usturoi
• 1 morcov
• 100 ml vin alb
• 3 crenguțe de cimbru proaspăt
• 1 lămâie bio
• 2 lingurițe de amidon
• câteva fire de chivas
• pătrunjel verde

Descriere

Va prezentăm o rețetă super simplă și absolut delicioasă de friptură de curcan cu sos de legume, excelență pe masă de sărbători sau pentru o ocazie specială în familie. Carnea iese super fragedă și aromată, efectiv se topește în gură!

Mod de preparare

  • Amestecă untul moale cu cei doi căței de usturoi mărunțiți, cu coajă rasă de lămâie, verdețurile tocate mărunt, boia dulce și sare și piper după gust.
  • Unge pieptul de curcan cu untul aromat pe ambele părți.
  • În vasul slow cooker-ului Crockpot 5.7 l Digital pune ceapă tăiată în patru, lămâia folosită la ras tăiată în patru, morcovul tăiat bucăți mai mari și usturoiul cu coajă cu tot.
  • Adaugă vinul alb, crenguțele de cimbru și sare și piper.
  • Pune pieptul de curcan deasupra și pune capacul.
  • Setează modul High pentru 4 ore.
  • La final, scoate pieptul de curcan într-o tavă și pune-l la cuptor pe funcția grill pentru 5 minute, apoi lasă-l la odihnit până pregătești sosul.
  • Răstoarnă sosul și legumele din vas într-o sită, presează puțin cățeii de usturoi și feliile de lămâie să le scoți din coajă și pasează sosul cu un blender vertical.
  • Pune apoi sosul într-o crăticioara pe foc și fierbe-l până se reduce puțin, apoi amestecă amidonul cu puțină apă rece și pune-l peste sos.
  • Amestecă până se îngroașă puțin și pune deasupra fire de chivas tocate mărunt.
  • Taie pieptul de curcan în felii și servește-l cu sos deasupra și pătrunjel verde.