Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă piept de porc chinezesc by Diva în Bucătărie

Rețetă piept de porc chinezesc by Diva în Bucătărie
Rețetă piept de porc chinezesc by Diva în Bucătărie

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• sare
• 1 kg piept de porc
• 150 g suc de roșii
• 250 ml supă pui/ vită/ apă
• 100 ml sos de soia
• 40 ml oțet de orez
• 70 g zahăr brun
• 20 g miere de albine
• 1 linguriță rasă pudră de ghimbir
• 1 linguriță rasă turmeric
• 1/2 linguriță pudră de scorțișoară
• 1/2 linguriță pudră de usturoi
• piper
• 1 lingură cu vârf de amidon

Pentru garnitură:
• 200 g orez cu bob lung
• 450 ml apă
• sare

Mod de preparare

  • Asezonăm pieptul de porc cu sare și piper, apoi îl îmbrăcăm cu un amestec de condimente (turmeric, ghimbir, scorțișoară și usturoi), astfel încât să fie uniform acoperit de acestea.
  • La final presăram amidon având grijă că pieptul de porc să fie acoperit cât mai bine.
  • Turnăm în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express supa, apoi sucul de roșii și sosul de soia.
  • Adăugăm zahărul și mierea de albine și amestecăm până se omogenizează.
  • Punem pieptul de porc în vas, punem capacul vasului și pornim aparatul pe funcția de gătit carne (MEAT/STEW).
  • În 35 minute mâncarea noastră este gata, iar sosul este gros și lipicios.
  • În acest timp putem pregăti garnitura: fierbem 200 g orez cu bob lung în 450 ml apă cu sare, la foc mic, cu capac. Acest lucru ne va răpi 15-20 minute.
  • Orezul trebuie să fiert, dar al-dente.
  • În momentul în care terminăm de fiert orezul pieptul de porc va fi gata și putem să le mâncăm împreună.
  • Punem orezul pe un platou, apoi aranjăm bucățile de carne unse cu sosul chinezesc peste orez.
  • Decorăm cu ceapă verde sau pătrunjel.