Rețetă piept de porc chinezesc by Diva în Bucătărie
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• sare |
• 1 kg piept de porc |
• 150 g suc de roșii |
• 250 ml supă pui/ vită/ apă |
• 100 ml sos de soia |
• 40 ml oțet de orez |
• 70 g zahăr brun |
• 20 g miere de albine |
• 1 linguriță rasă pudră de ghimbir |
• 1 linguriță rasă turmeric |
• 1/2 linguriță pudră de scorțișoară |
• 1/2 linguriță pudră de usturoi |
• piper |
• 1 lingură cu vârf de amidon |
Pentru garnitură: |
• 200 g orez cu bob lung |
• 450 ml apă |
• sare |
Mod de preparare
- Asezonăm pieptul de porc cu sare și piper, apoi îl îmbrăcăm cu un amestec de condimente (turmeric, ghimbir, scorțișoară și usturoi), astfel încât să fie uniform acoperit de acestea.
- La final presăram amidon având grijă că pieptul de porc să fie acoperit cât mai bine.
- Turnăm în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express supa, apoi sucul de roșii și sosul de soia.
- Adăugăm zahărul și mierea de albine și amestecăm până se omogenizează.
- Punem pieptul de porc în vas, punem capacul vasului și pornim aparatul pe funcția de gătit carne (MEAT/STEW).
- În 35 minute mâncarea noastră este gata, iar sosul este gros și lipicios.
- În acest timp putem pregăti garnitura: fierbem 200 g orez cu bob lung în 450 ml apă cu sare, la foc mic, cu capac. Acest lucru ne va răpi 15-20 minute.
- Orezul trebuie să fiert, dar al-dente.
- În momentul în care terminăm de fiert orezul pieptul de porc va fi gata și putem să le mâncăm împreună.
- Punem orezul pe un platou, apoi aranjăm bucățile de carne unse cu sosul chinezesc peste orez.
- Decorăm cu ceapă verde sau pătrunjel.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei