Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pui dulce-acrișor by Teo's Kitcken

Rețetă pui dulce-acrișor by Teos Kitcken
Rețetă pui dulce-acrișor by Teos Kitcken Rețetă pui dulce-acrișor by Teos Kitcken

Porții

2

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 lingură ulei de măsline
• 500 g piept de pui
• 1 ardei gras tăiat bucăți
• 1 ceapă mare tăiată fâșii
• 1 lingură cu vârf amidon
• 1 lingură condimente pentru pui
• 150 ml suc de ananas
• 2 linguri ketchup dulce
• 2 linguri sos soia
• 1 lingură oțet de orez/ oțet de vin alb
• 50 g miere
• 3 linguri apă
• sare și piper după gust

Mod de preparare

  • Pentru început pornim Multicooker-ul Crock-Pot Express și alegem funcția BROWN/SAUTE.
  • Timpul standard pentru această este de 30 minute.
    • Apăsăm START. Veți vedea HEAT pe display, semn că aparatul se încălzește.
    • Când pe display dispare “heat” și apare timpul de 30 minute, oală este încinsă, exact că o tigaie pe aragaz.
    • Nu folosim capacul oalei.
    • Punem în oală ulei de măsline, îl lăsăm să se încingă, apoi adăugăm cubulețele de piept de pui, ardeiul, ceapă, condimentele.
      • Amestecăm bine și le călim 10 minute.
      • Presăram amidon și le călim alte 10 minute sau până puiul e rumenit.
      • Apăsăm butonul START/STOP.
      • Într-un bol amestecăm sucul de ananas, ketchup-ul, sosul de soia, oțetul, mierea, apă și condimentam cu sare și piper după gust.
        • Turnam amestecul peste puiul prăjit.
        • Punem capacul și îl rotim din poziția deschis pre poziția închis.
          • Închidem vâlvă de presiune.
          • Selectăm din funcțiile prestabilite funcția POULTRY sau PUI și apăsăm START.
          • Oală sub presiune va începe să acumuleze presiune, respectiv va scrie HEAT pe ecran.
            • Apoi va începe gătirea timp de 15 minute, timpul prestabilit pentru pui.
            • Când cele 15 minute au trecut și auziți semnalul sonor, folosiți un clește de bucătărie pentru a deschide vâlvă, folosind de asemenea și o mănușă de bucătărie.
              • Când aburul a fost eliberat, puteți deschide capacul.
              • Serviți puiul dulce-acrișor cu orez fiert.
              • Poftă bună!