Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă pui întreg cu boia și usturoi by Carte de rețete

Rețetă pui întreg cu boia și usturoi by Carte de rețete
Rețetă pui întreg cu boia și usturoi by Carte de rețete Rețetă pui întreg cu boia și usturoi by Carte de rețete

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 1 pui întreg
• sucul de la o jumătate de lămâie
• 1 cățel de usturoi
• 1 lingură de ulei
• 2 lingurițe de boia de ardei dulce
• 1 linguriță de usturoi pudră
• 250 ml supă de pui, legume sau apă
• sare și piper

Descriere

Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune este aparatul perfect pentru mese gustoase și sănătoase pregătite rapid. E de mare folos când sună musafirii că ajung la ține într-o oră! Poți pregăti un pui întreg la Crock-Pot Express Multicooker, o mâncare delicioasă și sănătoasă într-un timp record și pentru mai multe persoane. Aparatul dispune de 4 moduri de gătire (sub presiune, gătire lentă, la aburi și sote) și 8 funcții rapide de gătire: rice/risotto (orez), meat/stew (carne/tocănițe), beans/chilli (fasole), yougurt (iaurt), poultry (pasăre), dessert (desert), soup (supă), manual.

Mod de preparare

  • Într-un bol amestecați boiaua de ardei, usturoiul pudră, sarea și piperul.
    Amestecul de condimente se pune pe toată suprafața puiului.
    Se pornește Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune pe poziția SAUTE și se pune lingura de ulei.
    Când s-a înfierbântat uleiul, se sotează puiul pe ambele părți, mai întâi cu pieptul în jos, apoi se întoarce pe partea cealaltă. Se sotează câte 5 minute pe fiecare parte.
    Se adaugă supa de pui, usturoiul și sucul de lămâie.
    Se închide etanș capacul aparatului și se setează pe POULTRY pentru 27 de minute. Timpul se setează în funcție de mărimea puiului.
    Când a expirat timpul, se lasă să se elibereze presiunea în mod natural.
    Când deschideți capacul, folosiți o mănușă de bucătărie.
    Se scoate cu ajutorul unei spatule de plastic. Puiul trebuie manevrat ușor, ca să nu se rupă.
    Se pune pe platou și se servește cu garnitura preferată.
  • Poftă bună!