Rețetă pulpe de pui cu muștar by Rețete Timea
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 8 buc.pulpe de pui superioare dezosate |
• 1 linguriță sare de Himalaya |
• ½ linguriță piper negru măcinat |
• 1 linguriță boia dulce |
• 1 linguriță usturoi granulat |
• 5 linguri ulei de măsline |
• 4 lingurițe muștar dulce |
• 2 buc.ceapă galbenă |
• 2 morcovi |
Pentru piure de mazăre: |
• 500 gr.mazăre congelată |
• 1 linguriță pudră de usturoi |
• 1 lingură unt |
• sare și piper după gust |
Mod de preparare
- Într-un bol amestecăm uleiul de măsline împreună cu condimentele și muștarul.
- Ungem cu acest amestec bucățile de carne și lăsăm la rece timp de o oră.
- Conectăm Multicooker-ul Crockpot Express cu gătire sub presiune la o sursă de curent, apăsăm butonul BROWN/SOTE, adăugăm în vas o lingură de ulei, selectăm timpul 20 de minute și apăsăm START/Stop.
- Prăjim primele bucăți de carne timp de 3 minute pe ambele părți și pe rând le scoatem într-un bol pe care îl acoperim pentru a menține carnea caldă, până se prăjește a doua parte.
- După ce am prăjit a două tură de pulpe le adăugăm în vas și cele păstrate la cald, punem deasupra ceapa și morcovul tăiate în două și închidem capacul ermetic.
- Apăsăm funcția POULTRY și selectăm timpul 30 de minute.
- Verificăm să fie închisă supapa pentru aburi și apăsăm butonul START/STOP.
- La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberăm butonul de aburi și lăsăm așa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei mănuși de bucătărie desfacem capacul cu grijă.
- Carnea obținută este foarte fragedă și aromată și poate fi servită piure de mazăre și cu un piure din ceapă și morcovul copt.
- Pentru piureul de mazăre: fierbem mazărea în apă cu un pic de sare.
- După fierbere (punem deoparte câteva linguri din apă în care a fiert) strecurăm mazărea și o trecem pe sub jet de apă rece.
- Punem mazărea într-un vas, adăugăm untul și 3-4 linguri din apă în care a fiert și pudra de usturoi și cu ajutorul unui mixer vertical obținem piureul de mazăre.
- La final adăugăm sare și piper după gust.
- Folosim și cepele și morcovii care s-au copt împreună cu carnea, tot pentru un piure.
- Nu mai adăugăm nimic pentru că au aromă de la carnea condimentată.
Poftă bună!
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei