Rețetă pulpe de pui marinate cu iaurt, muștar și usturoi Express Multicooker Crock-pot by Flavia Hirișcău
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• aprox. 1kg pulpe de pui superioare (cu os și piele) |
• 150g iaurt grecesc (10% grăsime) |
• 2 lgțe de muștar |
• 4-5 căței de usturoi |
• sare |
• piper |
• boia afumată (opțional) |
• verdețuri italiene (opțional) |
Mod de preparare
Pasul 1: Întâi, spălați și curățați grăsimea în exces.
Pasul 2: Separat, într-un bol am amestecați ingredientele pentru marinadă: iaurtul, muștarul, cățeii de usturoi zdrobiți, sare, piper, boia afumată și adăugați și un mix de verdețuri italiene uscate. Marinada turnați-o peste pulpe și amestecați bine pentru a acoperi toată carnea cu acest amestec.Acoperiți carnea cu folie alimetară și dați-o la frigider. Puteți să o țineți 2-3 ore la rece sau peste noapte.
Pasul 3: Gătiți pulpele în multicooker-ul Express cu gătire sub presiune. Așezați pulpele în vasul multicooker-ului fără să adaug lichid în oală. Selectați funcția POULTRY, funcție presetată cu o durată de 15 minute. Lăsați multicooker-ul să-și facă treaba. După ce s-au scurs cele 15 minute, lăsați oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10 minute și după deschideți supapa pentru presiune.
Pentru ca pulpele să capete o culoare frumoasă, ușor aurie, le rumeniți în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită, timp de vreo 7 minute.
Pasul 2: Separat, într-un bol am amestecați ingredientele pentru marinadă: iaurtul, muștarul, cățeii de usturoi zdrobiți, sare, piper, boia afumată și adăugați și un mix de verdețuri italiene uscate. Marinada turnați-o peste pulpe și amestecați bine pentru a acoperi toată carnea cu acest amestec.Acoperiți carnea cu folie alimetară și dați-o la frigider. Puteți să o țineți 2-3 ore la rece sau peste noapte.
Pasul 3: Gătiți pulpele în multicooker-ul Express cu gătire sub presiune. Așezați pulpele în vasul multicooker-ului fără să adaug lichid în oală. Selectați funcția POULTRY, funcție presetată cu o durată de 15 minute. Lăsați multicooker-ul să-și facă treaba. După ce s-au scurs cele 15 minute, lăsați oala să se depresurizeze singură timp de vreo 10 minute și după deschideți supapa pentru presiune.
Pentru ca pulpele să capete o culoare frumoasă, ușor aurie, le rumeniți în cuptor, la 200° Celsius, cu ventilația pornită, timp de vreo 7 minute.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei