Rețetă stufat de pui by Laura's Sweets
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• sare |
• 1 kg carne de pui (pulpe + aripi) |
• 8 legături ceapă verde |
• 8 legături usturoi verde |
• 2 cepe roșii |
• 30 ml ulei |
• 1 lingură pastă tomate |
• 1 legătură mărar |
Pentru marinadă: |
• 1 lămâie |
• 1 legătură pătrunjel |
• 30 ml ulei de floarea soarelui |
• sare |
Pentru servit: |
• salată verde |
• crutoane aromatizate |
Mod de preparare
- Mai întâi se prepară marinada.
- Carnea se tranșeaza în porții mici, se așază într-un vas.
- Se presară ulei, sare, pătrunjel tocat mărunt și zeama de la o lămâie.
- Se amestecă să se îmbrace toate bucățile de carne în acest sos, apoi se acoperă vasul și se pune în frigider, timp de 1-2 ore. Marinada îi va conferi o aromă grozavă cărnii.
- Între timp se curătă și se spală ceapă și usturoiul.
- Ceapa roșie se toacă mărunt, iar cele verzi, rondele potrivite.
- Se desface capacul și se pune uleiul în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
- Se apasă BROWN/SOTE, se setează timpul 10 minute și se apasă START/STOP.
- Se adaugă ceapa tocată și carnea de pui scoasă din marinadă.
- Când carnea este rumenită, se adaugă în oală ceapa și usturoiul tocate, pasta de tomate și se închide capacul, se apasă butonul MEAT/STEW, se setează presiunea pe HIGH și timpul pentru 30 de minute.
- Se verifică supapa pentru aburi să fie închisă SEAL/CLOSE și se apasă butonul START/STOP.
- După ce timpul de gătire s-a terminat, se eliberează aburii și se lasă 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grijă, folosind o mănușă de bucătărie.
- Mâncarea de stufat miroase grozav și se poate servi imediat, alături de o salată simplă și crutoane aromatizate!
- Simplu, rapid și gustos!
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei