Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă stufat de pui by Laura's Sweets

Rețetă stufat de pui by Lauras Sweets
Rețetă stufat de pui by Lauras Sweets Rețetă stufat de pui by Lauras Sweets Rețetă stufat de pui by Lauras Sweets Rețetă stufat de pui by Lauras Sweets

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• sare
• 1 kg carne de pui (pulpe + aripi)
• 8 legături ceapă verde
• 8 legături usturoi verde
• 2 cepe roșii
• 30 ml ulei
• 1 lingură pastă tomate
• 1 legătură mărar

Pentru marinadă:
• 1 lămâie
• 1 legătură pătrunjel
• 30 ml ulei de floarea soarelui
• sare

Pentru servit:
• salată verde
• crutoane aromatizate

Mod de preparare

  • Mai întâi se prepară marinada.
  • Carnea se tranșeaza în porții mici, se așază într-un vas.
  • Se presară ulei, sare, pătrunjel tocat mărunt și zeama de la o lămâie.
  • Se amestecă să se îmbrace toate bucățile de carne în acest sos, apoi se acoperă vasul și se pune în frigider, timp de 1-2 ore. Marinada îi va conferi o aromă grozavă cărnii.
  • Între timp se curătă și se spală ceapă și usturoiul.
  • Ceapa roșie se toacă mărunt, iar cele verzi, rondele potrivite.
  • Se desface capacul și se pune uleiul în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gătire sub presiune.
  • Se apasă BROWN/SOTE, se setează timpul 10 minute și se apasă START/STOP.
  • Se adaugă ceapa tocată și carnea de pui scoasă din marinadă.
  • Când carnea este rumenită, se adaugă în oală ceapa și usturoiul tocate, pasta de tomate și se închide capacul, se apasă butonul MEAT/STEW, se setează presiunea pe HIGH și timpul pentru 30 de minute.
  • Se verifică supapa pentru aburi să fie închisă SEAL/CLOSE și se apasă butonul START/STOP.
  • După ce timpul de gătire s-a terminat, se eliberează aburii și se lasă 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grijă, folosind o mănușă de bucătărie.
  • Mâncarea de stufat miroase grozav și se poate servi imediat, alături de o salată simplă și crutoane aromatizate!
  • Simplu, rapid și gustos!