Rețetă vită Angus în sos de ceapă și ardei by Rețete Timea
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg carne de vită Premium Angus |
Pentru marinat: |
• 4-5 linguri ulei de măsline |
• 1 linguriță sare de Himalaya |
• ½ linguriță piper negru măcinat |
• 1 linguriță cimbru uscat |
• 2 lngurite oregano uscat |
În plus: |
• 1 lingură unt |
• 2 buc.ceapă galbenă |
• 1 ardei gras roșu |
• 1 ardei gras galben |
• 10 căței mici de usturoi |
Mod de preparare
- Într-un bol amestecăm uleiul de măsline împreună cu condimentele.
- Carnea proaspătă o tăiem felii și trecem fiecare felie de carne prin uleiul condimentat.
- Păstrăm carnea la marinat timp de o oră.
- Conectăm Multicooker-ul Crockpot Express cu gătire sub presiune la o sursă de curent, apoi apăsăm butonul BROWN/SOTE, selectăm timpul 20 de minute și apăsăm START/Stop.
- Prăjim bucățile de carne timp de 3 minute pe ambele părți și pe rând le scoatem într-un bol pe care îl acoperim pentru a menține carnea caldă.
- După ce am terminat de prăjit bucățile de carne, adăugăm în vas o lingură de unt în care călim ceapă tocată mărunt și ardeiul galben și roșu tăiate cubulețe.
- Adăugăm bucățile de carne peste legumele călite împreună cu sucul lăsat de carne.
- Presărăm deasupra usturoiul feliat apoi închidem capacul ermetic.
- Apăsăm funcția MEAT/STEW și selectăm timpul 45 de minute.
- Verificăm să fie închisă supapa pentru aburi și apăsăm butonul START/STOP.
- La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberăm butonul de aburi și lăsăm așa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei mănuși de bucătărie desfacem capacul cu grijă.
- Carnea gătită este fragedă și aromată și poate fi servită cu cartofi la cuptor și un piure de țelină cu gulie.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei