Rețetă risotto cu dovleac by team Adrian Hădean
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• un dovleac plăcintar |
• 1 lingură ulei de măsline |
• 2 lingurițe de cimbru uscat |
• o ceapă |
• 3 căței de usturoi |
• un cub de unt |
• 3 frunze de busuioc proaspăt |
• o ceașcă de orez cu bob lung |
• 200 ml vin alb |
• o ceașcă de apă |
• un sfert de rodie |
• 10 cubulețe de brânză feta |
Mod de preparare
- Taie dolveacul plăcintar în fâșii, ca pe cartofii wedges, stropește-i cu ulei de măsline și condimentează-i presărând deasupra cimbru uscat. Pune bucățile în Crockpot, pe treaptă medie și lasă-le 20 de minute, până când au o crustă aurie și sunt moi pe interior.
- Curăță coaja dovleacului copt și trece-l prin blender până obții un piure fin.
- Toacă o ceapă și 3 căței de usturoi, apoi pune-i în vasul Duraceramic de la Crock Pot, și ține-l pe aragaz, la foc potrivit. Când ceapa devine translucidă, adaugă 3 frunze de busuioc proaspăt, mărunțite.
- Adaugă o ceașca de orez cu bob lung și amestecă, apoi lasă la foc până când orezul devine ușor transparent. Adaugă vinul alb și lasă orezul să îl absoarbă.
- După ce a scăzut, adaugă apa și lasă orezul la fiert până când scade și orezul este aproape făcut.
- Adaugă piureul de dolveac și condimentează cu sare și un praf de cimbru uscat. Ia vasul Duraceramic de pe foc și pune-l în înapoi în Crockpot, pe treaptă mică, pentru 15 minute.
- Curăță un sfert de rodie și taie o bucată de brânză feta în cubulețe și adaugă totul peste risotto.
Poftă bună!
Fii primul care lasa un comentariu!