Rețetă tocăniță de ardei copți cu găluște bavareze la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune by Retete Merisor
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 2 căței de usturoi |
• 1 linguriță oregano uscat |
Pentru sos: |
• 1 kg ardei capia |
• 270 gr.suc de roșii |
• 1 ceapă roșie, medie |
• 3-4 frunze de busuioc, proaspete |
• sare și piper, după gust |
• 2 linguri ulei de floarea soarelui |
• 25 gr.unt |
• 150 gr.brânză de burduf |
• 1/2 legătură de pătrunjel verde |
Pentru găluștele bavareze: |
• 1 baghetă de pâine, mai veche |
• 1 ceapă roșie, mai micuță |
• 2 căței de usturoi |
• 1 gogoșar |
• 1 lingură ulei de floarea soarelui |
• 50 gr.unt cu 82% grăsime |
• 110 ml lapte |
• aproximativ 100 gr.pesmet |
• sare și piper |
• 1/4 linguriță chimen |
• 1/2 linguriță nucșoară |
• 1 linguriță oregano uscat |
• 1/2 legătură de pătrunjel |
• 2 ouă, medii |
Descriere
Retete Merisor a pus Multicookerul Crock-Pot Express la treaba in acest Crocktober si ne-a pregatit o reteta la care nici nu ne asteptam: tocanita de ardei copti cu galuste bavareze! Va promitem ca este un adevarat deliciu!
Mod de preparare
- Coace ardeii, curata-i si lasa-i la scurs
- Cat timp se scurg ardeii, te poti ocupa de galuste. Taie bagheta de paine in cuburi mici si pune-le intr-un bol
- Porneste Multicookerul Crock-Pot Express pe programul BROWN/SAUTE pentru 10 minute. Aceasta functie nu necesita capacul pentru ca este utilizata pentru rumenire/calire
- Va aparea mesajul HEAT, ceea ce inseamna ca aparatul se incalzeste. Dupa 2 minute, pune uleiul in vas, iar cand acesta se incinge, pe afisaj va aparea timpul setat. Adauga acum untul
- Cand untul este topit, adauga ceapa curatata si tocata impreuna cu cei doi catei de usturoi, curatati si tocati
- Amesteca cu o spatula de silicon pentru ca ceapa sa nu se arda, iar cand aceasta se patrunde usor stropeste-o cu putina zeama de la ardeii copti
- Adauga gogosarul curatat si tocat in cuburi mici si amesteca iar, pentru a se prepara uniform. Mai stropeste putin cu zeama de la ardei
- Dupa expirarea timpului se va auzi un semnal sonor si atunci apesi pe butonul STOP/START
- Pune ingredientele din vasul multicookerului peste cuburile de paine si amesteca bine. Adauga laptele si framanta compozitia cu mainile pentru ca painea sa se sfarame
- Adauga condimentele, patrunjelul tocat si ouale, unul cate unul
- La final, potriveste textura compozitiei cu pesmet si modeleaza galustele de dimensiunea unei mingi de ping pong
- Porneste din nou multicookerul Crock-Pot Express pe functia BROWN/SAUTE, tot pentru 10 minute
- Procedam la fel ca la inceput pentru a cali ceapa cu usturoiul in putin unei si unt
- Cand acestea sunt calite, adauga sucul de rosii, ardeii capia taiati franjuri, galustele bavareze si zeama de la ardei cat sa acopere galustele
- Adauga frunze de busuioc rupte, oregano, putina sare si putin piper, dupa gust
- Aseaza capacul vasului cu butonul supapei pe pozitia inchis si seteaza functia MEAT/STEW pentru 30 de minute si presiune HIGH
- Pe afisaj va aparea din nou mesajul HEAT pana cand lichidul din interior atinge temperatura necesara. Apoi, apare timpul setat ce va fi afisat in mod descrescator pana la expirare
- Dupa expirarea timpului, multicookerul se opreste automat si se aude un semnal sonor. Cu o spatula sau cleste din silicon, comuta butonul supapei pe pozitia deschis. Asteapta sa se alibereze presiunea, apoi muta capacul pe pozitia deschis si ridica-l cu grija, folosind o manusa
- Adauga branza de burduf in tocanita si patrunjelul verde, tocat, presarandu-le pe deasupra
- Asteapta sa se topeasca branza si serveste delicioasa tocanita de ardei copti cu galuste bavareze!
Pofta buna!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei