Reteta budinca lipicioasa cu caramel
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h:30m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• Faina cu agent de crestere - 250 gr. |
• Zahar brun - 200 gr. |
• Bicarbonat de sodiu - 1 lingurita |
• Curmale - 200 gr. |
• Ghimbir macinat - 3 lingurite |
• Unt topit - 75 gr. |
• Lapte gras - 100 ml |
• Melasa - 2 lingurite |
• Oua - 3 buc. |
• Caramel - 125 gr. |
Mod de preparare
- Intr-un bol se amesteca faina, zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, curmalele, ghimbirul macinat
- Intr-un vas separat se amesteca untul topit, laptele gras, melasa, cele 3 oua si caramelul
- Se amesteca bine cu un tel si se toarna totul peste compozitia din bol obtinuta mai sus
- Se amesteca bine pana cand se inglobeaza toate ingredientele si se toarna aceasta compozitie in vasul Crock-Pot 3.5L Stainless Steel
- Intr-un vas separat se amesteca 300 gr. zahar brun, 50 gr. unt topit si 450 ml apa fiarta, iar sosul obtinut se adauga peste compozitia din vasul Crock-Pot
- Se pune capacul, se seteaza timpul de 2 ore, iar dupa terminarea timpului se pun 270 gr. caramel si se seteaza din nou timpul de gatire pentru inca 30 minute pe modul ''High''
- Se poate servi si calda, adaugand lapte si inghetata alaturi.
Pofta buna!