Reteta dulceata de rosii la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic Saute by La Prajiturela
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h:30m
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg de rosii bine coapte |
• 1 kg de zahar |
• 1 lingurita de bioa afumata (optional, insa intensifica gustul rosiilor) |
• 1 lingurita de ghimbir pudra |
• 1 lingurita de scortisoara |
• ½ lingurita cuisoare macinate (optional) |
Descriere
Dulceata de rosii? Cine ar fi crezut! La Prajiturela efectiv ne-a surprins cu aceasta reteta pregatita prin gatire lenta cu ajutorul slow cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute. In cateva ore a obtinut o dulceata delicioasa, numai buna de intins pe paine cu unt sau mascarpone, in sandwich-uri, alaturi de branzeturi si in orice alt fel iti place!
Mod de preparare
- Inteapa cu varful unui cutit fiecare rosie in parte
- Intr-o oala, pune apa la fiert. Cand fierbe apa, opreste focul si scufunda rosiile in apa fierbinte. Lasa-le pentru un minut (acest pas ajuta pielita sa se desprinda mai usor de pe pulpa)
- Scoate rosiile, lasa-le sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unui cutit, indeparteaza pielita si cotorul
- Toaca cubulete rosiile sau da-le prin blender - 1-2 pulsatii
- Pune rosiile impreuna cu zaharul si condimentele intr-o oala, amesteca bine si fierbe la foc mare 10 minute pentru a activa pectina (responsabila cu coagularea dulcetei)
- Muta compozitia in vasul slow cookerului si pune 2 servete de hartie deasupra acestuia inainte de a pune capacul pentru a absorbi condensul
- Seteaza treapta 2 (HIGH) si timp 4 ore si 30 de minute
- Pentru a pastra dulceata, sterilizeaza borcanele in masina de spalat sau tinandu-le la cuptor 20 de minute la 150 de grade (fara capac)
- Pune dulceata calda in borcanele calde, sigileaza-le si acopera-le cu un prosop gros. Lasa-le asa pana se racesc borcanele, sau peste noapte
Pofta buna!