Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta dulceata de rosii la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic Saute by La Prajiturela

Reteta dulceata de rosii la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic Saute by La Prajiturela
Reteta dulceata de rosii la Slow Cooker Crock Pot 6.0L DuraCeramic Saute by La Prajiturela

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

4h:30m

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• 1 kg de rosii bine coapte
• 1 kg de zahar
• 1 lingurita de bioa afumata (optional, insa intensifica gustul rosiilor)
• 1 lingurita de ghimbir pudra
• 1 lingurita de scortisoara
• ½ lingurita cuisoare macinate (optional)

Descriere

Dulceata de rosii? Cine ar fi crezut! La Prajiturela efectiv ne-a surprins cu aceasta reteta pregatita prin gatire lenta cu ajutorul slow cookerului Crock-Pot 6.0L DuraCeramic Saute. In cateva ore a obtinut o dulceata delicioasa, numai buna de intins pe paine cu unt sau mascarpone, in sandwich-uri, alaturi de branzeturi si in orice alt fel iti place!

Mod de preparare

  • Inteapa cu varful unui cutit fiecare rosie in parte
  • Intr-o oala, pune apa la fiert. Cand fierbe apa, opreste focul si scufunda rosiile in apa fierbinte. Lasa-le pentru un minut (acest pas ajuta pielita sa se desprinda mai usor de pe pulpa)
  • Scoate rosiile, lasa-le sa se racoreasca, apoi cu ajutorul unui cutit, indeparteaza pielita si cotorul
  • Toaca cubulete rosiile sau da-le prin blender - 1-2 pulsatii
  • Pune rosiile impreuna cu zaharul si condimentele intr-o oala, amesteca bine si fierbe la foc mare 10 minute pentru a activa pectina (responsabila cu coagularea dulcetei)
  • Muta compozitia in vasul slow cookerului si pune 2 servete de hartie deasupra acestuia inainte de a pune capacul pentru a absorbi condensul
  • Seteaza treapta 2 (HIGH) si timp 4 ore si 30 de minute
  • Pentru a pastra dulceata, sterilizeaza borcanele in masina de spalat sau tinandu-le la cuptor 20 de minute la 150 de grade (fara capac)
  • Pune dulceata calda in borcanele calde, sigileaza-le si acopera-le cu un prosop gros. Lasa-le asa pana se racesc borcanele, sau peste noapte

Pofta buna!