Reteta mere coapte
Porții
4
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Mere – 4 buc. |
• Batoane de scortisoara – 4 buc. |
• Scortisoara pudra – 2 lingurite |
• Unt – 100 gr. |
• Stafide – 100 gr. |
• Pastaie de vanilie – 1 buc. |
• Cognac sau cherry – 100 ml |
• Zahar brun – 4 linguri |
• Cardamon boabe – 3 - 4 buc. |
• Ienibahar boabe – 3 - 4 buc. |
• Apa – 50 ml |
• Inghetata de caramel sau vanilie – 4 cupe |
• Topping de vanilie – 4 linguri |
Mod de preparare
• scobiti merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza
• puneti-le in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si adaugati apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infigeti in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umpleti merele cu stafide
• adaugati cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra (pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropiti-le cu cognac sau cherry
• desfaceti pastaia de vanilie si adaugati si semintele in vas
• setati Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe timpul de 2 ore si 30 minute (pentru 4 mere mari) si modul de gatire ''High''
• verificati-le iar cand s-au inmuiat serviti-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.
Pofta buna!
• puneti-le in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si adaugati apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infigeti in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umpleti merele cu stafide
• adaugati cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra (pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropiti-le cu cognac sau cherry
• desfaceti pastaia de vanilie si adaugati si semintele in vas
• setati Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe timpul de 2 ore si 30 minute (pentru 4 mere mari) si modul de gatire ''High''
• verificati-le iar cand s-au inmuiat serviti-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.
Pofta buna!