Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta mere coapte

Reteta mere coapte
Reteta mere coapte

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Mere – 4 buc.
• Batoane de scortisoara – 4 buc.
• Scortisoara pudra – 2 lingurite
• Unt – 100 gr.
• Stafide – 100 gr.
• Pastaie de vanilie – 1 buc.
• Cognac sau cherry – 100 ml
• Zahar brun – 4 linguri
• Cardamon boabe – 3 - 4 buc.
• Ienibahar boabe – 3 - 4 buc.
• Apa – 50 ml
• Inghetata de caramel sau vanilie – 4 cupe
• Topping de vanilie – 4 linguri

Mod de preparare

• scobiti merele cu un cutit, lasand cca 1 cm intact fata de baza
• puneti-le in Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si adaugati apa, boabele de cardamon si cele de ienibahar
• infigeti in fiecare cate un baton mic de scortisoara si umpleti merele cu stafide
• adaugati cate o lingura de zahar brun pe fiecare, urmata de putina scortisoara pudra (pe fiecare in parte)
• aplicati apoi cate un cub de unt deasupra
• stropiti-le cu cognac sau cherry
• desfaceti pastaia de vanilie si adaugati si semintele in vas
• setati Slow Cookerul 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe timpul de 2 ore si 30 minute (pentru 4 mere mari) si modul de gatire ''High''
• verificati-le iar cand s-au inmuiat serviti-le pe o farfurie, cu cateva linguri din sosul pe care l-au lasat, inghetata de vanilie sau de caramel si topping de vanilie pe deasupra.

Pofta buna!