Reteta negresa cu ciocolata, nuci si rom
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Unt – 230 gr. |
• Zahar – 240 gr. |
• Oua – 5 buc. (potrivite) |
• Faina – 160 gr. |
• Cacao – 110 gr. |
• Pastaie de vanilie – (1/2 pastaie) sau 1 lingurita de esenta de vanilie |
• Sare – 1 varf de cutit |
• Praf de copt – 1/2 lingurita |
• Bicarbonat de sodiu – 1/2 lingurita |
• Miez de nuca zdrobit – 30 gr. |
• Zeama de lamaie – 1 lingurita |
• Rom sau crema de whisky – 25 ml |
Descriere
Pregateste mai rapid o reteta de negresa cu ciocolata, nuci si rom la Slowcooker Crock-Pot 5.7L Digital.
Mod de preparare
• umeziti putin vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital sau ungeti-l cu putin unt
• adaugati hartie de copt, in acesta, astfel incat sa ii acoperiti bine tot interiorul
• amestecati ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, miezul de nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu
• temperati untul la Bain Marie
• luati de la Bain Marie si adaugati ouale, zaharul, romul si esenta de vanilie
• amestecati bine aceasta compozitie lichida cu un mixer
• turnati solutia lichida peste cea solida si amestecati-o bine folosind o lingura de lemn
• turnati compozitia in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital, nivelati bine, egal si miscati vasul pe masa, stanga – dreapta, pentru a se intinde uniform compozitia
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de temperatura ''Low"
• inchideti capacul etans si lasati sa se coaca in jur de 2 ore si 15 minute – 2 ore si 20 minute
• nu umblati la capac decat dupa 1 ora si 45 minute
• optional puteti sa serviti cu inghetata de vanilie si topping de caramel.
Pofta buna!
• adaugati hartie de copt, in acesta, astfel incat sa ii acoperiti bine tot interiorul
• amestecati ingredientele uscate: faina, cacao, sarea, miezul de nuca, praful de copt si bicarbonatul de sodiu
• temperati untul la Bain Marie
• luati de la Bain Marie si adaugati ouale, zaharul, romul si esenta de vanilie
• amestecati bine aceasta compozitie lichida cu un mixer
• turnati solutia lichida peste cea solida si amestecati-o bine folosind o lingura de lemn
• turnati compozitia in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital, nivelati bine, egal si miscati vasul pe masa, stanga – dreapta, pentru a se intinde uniform compozitia
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de temperatura ''Low"
• inchideti capacul etans si lasati sa se coaca in jur de 2 ore si 15 minute – 2 ore si 20 minute
• nu umblati la capac decat dupa 1 ora si 45 minute
• optional puteti sa serviti cu inghetata de vanilie si topping de caramel.
Pofta buna!