Reteta - Budinca cu dovleac
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 300 g paine alba feliata |
• 480 ml smanatana lichida pentru frisca |
• 400 g piure de dovleac indulcit |
• 150 g zahar brun |
• 4 oua |
• 1 lingurita scortisoara |
• 2 lingurite vanilie |
Mod de preparare
- Amesteca intr-un bol piureul de dovleac (se obtine din dovleac ras, calit in putin unt si indulcit dupa gust, pana scade) cu zaharul brun cu ajutorul unui tel.
- Incorporeaza apoi ouale.
- Pune scortisoara si vanilia si amesteca.
- Adauga la final smantana pentru frisca si se omogeanizeaza bine.
- In vasul slow cooker-ului Crock-Pot Saute 6l DuraCeramic pune hartie de copt, apoi rupe feliile de paine.
- Rastoarna compozitia cu dovleac deasupra si amesteca usor, astfel incat lichidul sa patrunda bine printre feliile rupte de paine.
- Pune capacul si seteaza modul de gatire High pentru 2 ore si jumatate.
- Cand programul s-a terminat scoate vasul din aparat, cu grija scoate si budinca pe un platou, apoi pune o farfurie mare deasupra si intoarce-o invers.
- Indeparteaza hartia de copt si lasa budinca la racit.
- Serveste budinca cu dovleac rece sau calda, dupa plac, cu o cupa de inghetata alaturi si sos caramel.
- Pofta buna!