Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Budinca cu dovleac

Reteta - Budinca cu dovleac

Porții

8

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 300 g paine alba feliata
• 480 ml smanatana lichida pentru frisca
• 400 g piure de dovleac indulcit
• 150 g zahar brun
• 4 oua
• 1 lingurita scortisoara
• 2 lingurite vanilie

Mod de preparare

  • Amesteca intr-un bol piureul de dovleac (se obtine din dovleac ras, calit in putin unt si indulcit dupa gust, pana scade) cu zaharul brun cu ajutorul unui tel.
  • Incorporeaza apoi ouale.
  • Pune scortisoara si vanilia si amesteca.
  • Adauga la final smantana pentru frisca si se omogeanizeaza bine.
  • In vasul slow cooker-ului Crock-Pot Saute 6l DuraCeramic pune hartie de copt, apoi rupe feliile de paine.
  • Rastoarna compozitia cu dovleac deasupra si amesteca usor, astfel incat lichidul sa patrunda bine printre feliile rupte de paine.
  • Pune capacul si seteaza modul de gatire High pentru 2 ore si jumatate.
  • Cand programul s-a terminat scoate vasul din aparat, cu grija scoate si budinca pe un platou, apoi pune o farfurie mare deasupra si intoarce-o invers.
  • Indeparteaza hartia de copt si lasa budinca la racit.
  • Serveste budinca cu dovleac rece sau calda, dupa plac, cu o cupa de inghetata alaturi si sos caramel.
  • Pofta buna!