Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Pentru blat: |
• 220 g biscuiti |
• 50 g unt |
• 500 g mascarpone |
• 70 g zahar pudra |
• 200 g ciocolata cu lapte |
• 2 oua |
• 100 g smântâna 20% grasime |
Pentru glazura: |
• 100 g ciocolata 54% cacao |
• 1 lingura miere |
• 50 ml lapte |
Pentru decor: |
• 100 ml smântâna pentru frisca |
Mod de preparare
- Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.
- Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Pregatim o fâşie din folie de aluminiu, pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.
- Mai pregatim o folie de aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.
- Punem biscuitii în blender si-i maruntim.
- Topim untul si dupa ce s-a racorit îl amestecam cu biscuitii.
- La baza tavii pregatite punem o hârtie pergament si peretii ii ungem cu unt.
- Punem biscuitii si ii apasam, punând si pe peretii formei.
- Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.
- Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o racim.
- Intr-un bol mixam crema de brânza (mascarpone) cu zaharul, adaugam smântâna si ouale batute.
- Nu mixam prea mult, doar pâna obtinem o compozitie neteda.
- Punem si ciocolata topita si amestecam usor.
- Rasturnam apoi umplutura peste baza de biscuiti din tava si nivelam.
- In vasul Multicooker- ului Crock-Pot Express punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul pentru gatire la aburi din dotarea aparatului.
- Punem fâşia de folie pregatita, în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului, dar fara sa ajunga la capac.
- La baza tavii punem o folie si sigilam marginile pentru a nu intra apa.
- Punem tava cu cheesecak-ul în interiorul vasului.
- Deasupra tavii punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu umezeasca cheesecake-ul.
- Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis si inchidem si supapa de presiune.
- Setam functia DESSERT si timpul de gatire 30 de minute.
- Când a expirat timpul de gatire, aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM.
- Apasam tasta STOP, lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas, dupa care, cu ajutotul unei ustensile de bucatarie, deschidem supapa pentru a iesi toata presiunea.
- Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folia de aluminiu.
- Lasam tava pe un gratar ca sa se raceasca, apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7 ore.
- Pentru a scoate cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire inelul formei, apoi îndepartati si hârtia de copt de la baza formei si asezati cheesecake-ul pe un platou.
- Pentru glazura topim ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.
- Punem glazura peste cheesecake.
- Am pastrat putina ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.
- Pofta buna!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei