Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome

Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome
Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome Reteta Cheesecake cu ciocolata by Bucate, vorbe si arome

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 220 g biscuiti
• 50 g unt
• 500 g mascarpone
• 70 g zahar pudra
• 200 g ciocolata cu lapte
• 2 oua
• 100 g smântâna 20% grasime

Pentru glazura:
• 100 g ciocolata 54% cacao
• 1 lingura miere
• 50 ml lapte

Pentru decor:
• 100 ml smântâna pentru frisca

Mod de preparare

  • Pregatim mai întâi o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 18 cm.
  • Forma folosita va trebui sa intre în interiorul aparatului Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Pregatim o fâşie din folie de aluminiu, pe care o vom pune pe sub tava si care ne va ajuta sa ridicam tava fierbinte pentru a o scoate din aparat.
  • Mai pregatim o folie de aluminiu cu care vom sigila partea de jos a tavii.
  • Punem biscuitii în blender si-i maruntim.
  • Topim untul si dupa ce s-a racorit îl amestecam cu biscuitii.
  • La baza tavii pregatite punem o hârtie pergament si peretii ii ungem cu unt.
  • Punem biscuitii si ii apasam, punând si pe peretii formei.
  • Punem tava la frigider pana pregatim umplutura.
  • Topim ciocolata pe baie de aburi si apoi o racim.
  • Intr-un bol mixam crema de brânza (mascarpone) cu zaharul, adaugam smântâna si ouale batute.
  • Nu mixam prea mult, doar pâna obtinem o compozitie neteda.
  • Punem si ciocolata topita si amestecam usor.
  • Rasturnam apoi umplutura peste baza de biscuiti din tava si nivelam.
  • In vasul Multicooker- ului Crock-Pot Express punem aproximativ 250 ml apa si asezam suportul pentru gatire la aburi din dotarea aparatului.
  • Punem fâşia de folie pregatita, în asa fel ca sa ajunga si de-a lungul marginilor vasului, dar fara sa ajunga la capac.
  • La baza tavii punem o folie si sigilam marginile pentru a nu intra apa.
  • Punem tava cu cheesecak-ul în interiorul vasului.
  • Deasupra tavii punem o hârtie de copt pentru ca aburii formati sa nu umezeasca cheesecake-ul.
  • Inchidem capacul si îl rotim în pozitia închis si inchidem si supapa de presiune.
  • Setam functia DESSERT si timpul de gatire 30 de minute.
  • Când a expirat timpul de gatire, aparatul trece automat pe functia de Pastrare la cald KEEP WARM.
  • Apasam tasta STOP, lasam câteva minute pentru a se elibera presiunea din vas, dupa care, cu ajutotul unei ustensile de bucatarie, deschidem supapa pentru a iesi toata presiunea.
  • Scoatem cu grija cheesecake-ul ajutându-ne de folia de aluminiu.
  • Lasam tava pe un gratar ca sa se raceasca, apoi o punem la frigider peste noapte sau pentru minim 6-7 ore.
  • Pentru a scoate cheesecake-ul din tava dezlipiti usor cu un cutit subtire inelul formei, apoi îndepartati si hârtia de copt de la baza formei si asezati cheesecake-ul pe un platou.
  • Pentru glazura topim ciocolata cu laptele si adaugam mierea de albine.
  • Punem glazura peste cheesecake.
  • Am pastrat putina ciocolata si am amestecat-o cu frisca pentru ornat.
  • Pofta buna!