Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela

Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela
Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela Rețetă cheesecake cu ciocolată și clementine la Multicookerul Crock-Pot Express by Prăjiturela

Porții

1

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

35m

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Pentru blat:
• 200 biscuiți digestivi
• 80 g unt

Pentru cremă:
• 400 g cremă de brânză
• 150 g smântână (clasică, fermentată)
• 150 g zahăr pudră + extra pentru decor
• 3 ouă
• 200 g ciocolată amăruie (sau 100 g ciocolată amăruie și 100 g ciocolată cu lapte)
• 100 ml piure de clementine ~ 4 clementine + extra 10-12 pentru decor

Descriere

Prăjiturela a pus Multicookerul Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la treabă și a pregătit cel mai delicios și aspectuos cheesecake cu ciocolată și clementine, în doar 35 de minute! Trebuie neapărat să încerci!

Mod de preparare

  • Mărunțește biscuiții până obții textura de pesmet, apoi amestecă-i cu untul topit și presează compoziția rezultată în forma de tort de 18cm. Dă la rece și între timp pregătește crema
  • Mixează crema de brânză, smântâna și zahărul pudră cât să se omogenizeze
  • Adaugă ouăle, unul câte unul, pe rând și mixează continuu la viteză mică (adaugă următorul ou doar după ce cel anterior a fost încorporat complet)
  • Blenduiește clementinele, apoi trece-le printr-o sită pentru a elimina sâmburii și fibrele
  • Topește ciocolata pe baie de aburi, apoi amestec-o cu sucul de clementine
  • Toarnă ciocolata amestecată cu sucul citricelor peste compoziția cu cremă de brânză
  • Scoate forma de tort cu blatul de la frigider și toarnă crema
  • În vasul Multicookerului Crock-Pot Express pune 300ml apă, apoi adaugă grătarul (accesoriul pentru funcția steam)
  • Așează cu grijă forma de tort, apoi pune deasupra hârtie de copt pentru a colecta condensul
  • Pune capacul, blochează-l și setează accesoriul de presiune
  • Activează funcția MANUAL și timpul de 35 de minute pe treapta HIGH
  • La început Multicookerul va afișa mesajul HEAT, semn că se încălzește, iar apoi timpul setat va începe să scadă
  • Când timpul a expirat și ajunge la 0, elimină presiunea forțat folosind coada unei linguri de lemn)
  • După ce toată presiunea a fost eliminată, ridică capacul și îndepărtează cu grijă foaia de copt. Dacă există apă pe suprafața cheesecakeului, o îndepărtăm cu ajutorul unui prosop de hârtie
  • Cu ajutorul mânușilor de silicon scoate cu grijă cheesecakeul
  • Acoperă-l cu un prosop și lasă-l să se răcească complet
  • După ce s-a răcit, trece cu un cuțit subțire de jur împrejur pentru a te asigura că va ieși perfect din formă, iar apoi înepărtează inelul
  • Decorează după preferințe cu clementine întregi sau felii

Poftă bună!