Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Laura's Sweets

Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets
Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Lauras Sweets

Porții

8

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente


Crusta:
• 400 gr.biscuiti digestivi
• 100 gr.unt

Umplutura:
• 800 gr.branza fina de vaci
• un praf sare
• 400 gr.piure indulcit de dovleac
• 200 gr.gem de caise
• 200 ml smantana lichida
• 2 oua
• 50 gr.zahar pudra
• 4 plicuri cu zahar cu rom

glazura ciocolata:
• 100 gr.ciocolata neagra
• 80 ml smantana lichida

Frisca:
• 400 gr.smantana grasa 30%
• 40 gr.zahar
• 1 plic zahar vanilat

Decor:
• fructe physalis
• ornamente ciocolata

Mod de preparare

  • Ingredientele reci: branza, smantana, ouale trebuie tinute la temperatura camerei minim 30 - 40 minute.
  • Se pregateste o forma de copt cu diametrul 16-18 cm. Ideal ar fi sa folositi o forma din silicon. Eu am folosit una de metal.
  • Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot.
  • Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti.
  • Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se preseaza bine, apoi se da deoparte.
  • Intr-un blender cu capacitate mare, se pune branza, un praf sare, smantana, piureul de dovleac indulcit, ouale, zaharul aromatizat, gemul de caise si zaharul pudra.
  • Se pune capacul si se mixeaza de cateva ori pana se obtine o compozitie omogena, fina si spumoasa.
  • Aceasta compozitie se toarna usor peste blatul de biscuiti. Daca va mai ramane compozitie, o puteti coace in alta forma.
  • Atentie: nu umpleti pana la marginea de sus, lasati 2 cm spatiu pentru ca la copt, cheesecake-ul va creste si va da pe afara!
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se asaza gratarul din inox.
  • Se toarna o cana cu apa in interiorul vasului.
  • Se asaza forma de copt cu cheesecake. Se pozitioneaza central.
  • Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului, mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
  • Se mai lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • Cu ajutorul unei manusi de bucatarie se scoate forma cu cheesecake si se asaza pe un gratar, la temperat.
  • Abia dupa ce s-a racit de tot, se poate depozita la frigider.
  • A doua zi, se pregateste glazura de ciocolata.
  • Se topeste ciocolata in smantana lichida infierbantata, apoi se amesteca pana la omogenizare si se lasa la temperat.
  • Intre timp, se prepara si frisca si se mixeaza smantana rece pana devine pufoasa si aerata.
  • Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva secunde si se transfera intr-un poche.
  • Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se desface inelul de la forma de copt si se glazureaza cu ciocolata.
  • Se pune cateva minute in frigider ca sa se intareasca glazura, abia apoi se orneaza cu frisca si fructe physalis.