Reteta Cheesecake cu dovleac si rom by Laura's Sweets
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Crusta: |
• 400 gr.biscuiti digestivi |
• 100 gr.unt |
Umplutura: |
• 800 gr.branza fina de vaci |
• un praf sare |
• 400 gr.piure indulcit de dovleac |
• 200 gr.gem de caise |
• 200 ml smantana lichida |
• 2 oua |
• 50 gr.zahar pudra |
• 4 plicuri cu zahar cu rom |
glazura ciocolata: |
• 100 gr.ciocolata neagra |
• 80 ml smantana lichida |
Frisca: |
• 400 gr.smantana grasa 30% |
• 40 gr.zahar |
• 1 plic zahar vanilat |
Decor: |
• fructe physalis |
• ornamente ciocolata |
Mod de preparare
- Ingredientele reci: branza, smantana, ouale trebuie tinute la temperatura camerei minim 30 - 40 minute.
- Se pregateste o forma de copt cu diametrul 16-18 cm. Ideal ar fi sa folositi o forma din silicon. Eu am folosit una de metal.
- Biscuitii se macina fin cu ajutorul unui robot.
- Untul se topeste si se adauga peste pesmetul de biscuiti.
- Se amesteca si se omogenizeaza, apoi se intinde un strat egal in forma de copt. Se preseaza bine, apoi se da deoparte.
- Intr-un blender cu capacitate mare, se pune branza, un praf sare, smantana, piureul de dovleac indulcit, ouale, zaharul aromatizat, gemul de caise si zaharul pudra.
- Se pune capacul si se mixeaza de cateva ori pana se obtine o compozitie omogena, fina si spumoasa.
- Aceasta compozitie se toarna usor peste blatul de biscuiti. Daca va mai ramane compozitie, o puteti coace in alta forma.
- Atentie: nu umpleti pana la marginea de sus, lasati 2 cm spatiu pentru ca la copt, cheesecake-ul va creste si va da pe afara!
- In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune se asaza gratarul din inox.
- Se toarna o cana cu apa in interiorul vasului.
- Se asaza forma de copt cu cheesecake. Se pozitioneaza central.
- Se asaza capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Se verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Se seteaza programul DESERT, presiune High si timp de gatire 25 de minute.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Pentru deschiderea capacului, mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
- Se mai lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
- Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
- Cu ajutorul unei manusi de bucatarie se scoate forma cu cheesecake si se asaza pe un gratar, la temperat.
- Abia dupa ce s-a racit de tot, se poate depozita la frigider.
- A doua zi, se pregateste glazura de ciocolata.
- Se topeste ciocolata in smantana lichida infierbantata, apoi se amesteca pana la omogenizare si se lasa la temperat.
- Intre timp, se prepara si frisca si se mixeaza smantana rece pana devine pufoasa si aerata.
- Se adauga zaharul si se mai mixeaza cateva secunde si se transfera intr-un poche.
- Se scoate cheesecake-ul de la frigider, se desface inelul de la forma de copt si se glazureaza cu ciocolata.
- Se pune cateva minute in frigider ca sa se intareasca glazura, abia apoi se orneaza cu frisca si fructe physalis.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei