Reteta - Cozonac pufos cu crema de ciocolata, nuci si stafide la Slow Cookerul Crock-Pot 5.7 l Digital
Porții
8
Complexitate
3
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Maia: |
• 300 ml lapte |
• 3 linguri zahar |
• 3 linguri faina |
• 25 g drojdie proaspata |
Aluat: |
• 550 g faina |
• 100 g unt moale |
• 80 g zahar pudra |
• 5 galbenusuri de ou |
• un praf de sare |
• o lingura coaja rasa de lamaie |
• 1 lingurita esenta de vanilie |
• 1 lingurita esenta de portocale |
Umplutura: |
• 200 g nutella |
• 50 g nuca macinata |
• 50 g stafide inmuiate in 2 linguri esenta de rom |
Uns: |
• 1 galbenus de ou |
• 2 linguri zahar brun |
Mod de preparare
- Pentru maia, incalzeste laptele si pune-l intr-un castron.
- Adauga zaharul, drojdia sfaramata si faina si amesteca cu un tel pana se omogenizeaza.
- Lasa maiaua sa creasca 10-15 minute intr-un loc cald.
- In vasul unui robot de bucatarie pune faina, un praf de sare, coaja de lamaie rasa, esentele de vanilie si portocale, galbenusurile si untul moale, la temperatura camerei taiat cubulete.
- Adauga maiaua si pune atasamentul de framantat.
- Porneste robotul si lasa-l sa framante aluatul la viteza a doua pentru 5 minute si apoi la viteza cea mai mica pentru inca 10 minute.
- Pregateste intre timp umplutura: amesteca nutella cu nuca macinata si stafidele inmuiate in esenta de rom.
- Poti pune o lingurita din esenta ramasa de la stafide, daca vrei sa fie si mai aromata umplutura.
- Dupa ce aluatul este framantat, rastoarna-l pe masa presarata cu faina, imparte-l in trei si intinde cu mana fiecare bucata intr-un dreptunghi.
- Pune o treime din umplutura pe latura mai lunga si ruleaza.
- Procedeaza la fel si cu celelalte doua bucati de aluat.
- Dupa ce ai obtinut trei rulouri umplute cu crema, impleteste-le intre ele.
- Pune cozonacul pe hartie de copt in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 5.7 l Digital, pune capacul si lasa-l sa mai creasca jumatate de ora.
- Unge cozonacul cu galbenusul de ou si presara deasupra zaharul brun.
- Porneste apoi slow cooker-ul pe modul High pentru 2 ore.
- La final, optional, poti pune cozonacul, cu tot cu vasul de ceramica in cuptor pentru 5 minute la 200 grade, pe functia grill, ca sa se rumeneasca deasupra.
- Scoate cozonacul pe un grilaj si lasa-l sa se raceasca de tot, apoi il poti felia.