Reteta - Crema de zahar ars cu dovleac
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Caramel: |
• 150 g zahar |
• 100 ml apa |
Crema: |
• 6 oua |
• 500 ml lapte |
• 100 g zahar |
• 2 lingurite esenta de rom |
• 1 lingurita scortisoara |
• 300 g piure de dovleac indulcit |
Mod de preparare
- Se pune vasul Duraceramic al slow cooker-ului de 6 l Saute pe plita, se adauga zaharul si apa si se lasa la foc potrivit pana ce zaharul se topeste si se caramelizeaza.
- Se amesteca cu o spatula de silicon si cand devine auriu se opreste focul.
- Se ia vasul de pe plita si se imbraca peretii vasului cu caramelul cald, apoi se pune deoparte si se lasa sa se raceasca.
- Intr-un bol se sparg ouale intregi si se bat cu un tel impreuna cu zaharul.
- Se adauga piureul de dovleac (obtinut prin calirea dovleacului ras cu zahar dupa gust, pana ce scade toata zeama) si se omogenizeaza compozitia.
- Se aromatizeaza cu esenta de rom si scortisoara.
- La final se adauga laptele, putin cate putin si se amesteca usor cu telul.
- Se pune vasul in slow cooker si se toarna compozitia pentru crema de zahar ars.
- Se seteaza modul High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat se scoate vasul din aparat si se lasa sa se raceasca de tot, apoi se pune in frigider pentru o ora.
- Se scoate crema de zahar ars pe o farfurie si se serveste rece, cu putina frisca deasupra.