Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Rețetă baby friendly Iaurt natural din lapte de vacă by Retete Merișor

Rețetă baby friendly Iaurt natural din lapte de vacă by Retete Merișor
Rețetă baby friendly Iaurt natural din lapte de vacă by Retete Merișor Rețetă baby friendly Iaurt natural din lapte de vacă by Retete Merișor

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 2 l lapte natural de vacă, proaspăt
• 400 g iaurt natural

Descriere

Descoperă rețeta noastră simplă și delicioasă pentru iaurt natural din lapte de vacă perfect pentru bebeluși! Urmează pașii și bucură-te de o gustare sănătoasă și plină de nutrienți! 

Mod de preparare

  • Mai întâi diluăm iaurtul natural cu puțin lapte proaspăt, apoi turnăm treptat și restul de lapte, omogenizând amestecul.
  • Îl turnăm în vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
  • Așezăm capacul rotindu-l din poziția cu semn de lacăt deschis spre poziția cu semn de lacăt închis.
  • Supapa o lăsăm pe poziția deschis.
  • Conectăm aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune la sursa de tensiune și setăm programul YOGURT.
  • Se va seta implicit o durată de 8 ore și temperatura LOW.
  • Mergem pe mâna aparatului și lăsăm setarea implicită.
  • Apăsăm butonul Start, iar pe ecran vom avea afișajul HEAT, pentru câteva minute, până când aparatul ajunge la temperatura dorită, apoi eliberează un semnal sonor și apare timpul setat pentru gătit.
  • După expirarea timpului setat, se aude din nou un semnal sonor, iar aparatul Multicooker Crock-Pot Express cu gătire sub presiune se oprește, fără a mai trece de data aceasta pe modul de păstrare a alimentelor la cald.
  • Deconectăm aparatul de la sursa de curent, rotim capacul spre poziția deschis și scoatem vasul cu deliciosul iaurt.
  • Îl lăsăm să se tempereze 10-15 minute în cămară, sau pe balcon, apoi îl dăm la frigider pentru 1-2 ore înainte de a-l servi.
  • Nu este recomandat să umblăm la el până nu se răcește definitiv pentru că îi putem influența textura.
  • Răcindu-se la frigider, rămâne gros și nu se formează mult lichid, adică zer.
  • Textura iaurtului va depinde implicit și de tipul de lapte folosit, de consistența acestuia în grăsimi, etc.
  • Se poate prepara iaurt natural și fără a amesteca laptele cu un iaurt deja preparat, dar diferența este că va ieși mai puțin gros și se va forma mult zer. Vă spun asta din propria experiență, pentru că am preparat foarte des iaurt.