Reteta - Tort Black Forest (Padurea Neagra)
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Blat de cacao: |
• 5 oua intregi |
• 130 g zahar tos |
• 120 g faina alba |
• 40 g pudra de cacao |
• un varf de cutit sare |
• un plic de zahar vanilat |
Umplutura de visine: |
• 600 gr.visine sau cirese congelate, fara samburi |
• 150 ml suc de cirese sau compot |
• 200 gr.zahar pudra |
• 2 linguri amidon |
• 50 ml visinata sau lichior de visine |
Crema de frisca: |
• 400 ml smantana pentru frisca |
• 500 gr.mascarpone |
• 120 gr.zahar pudra |
• 2 lingurite vanilie |
Decor: |
• fulgi de ciocolata sau ciocolata neagra rasa |
• cirese confiate sau proaspete |
Mod de preparare
- Se pregateste mai intai blatul: se mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul vanilat si cel tos si se bate pana se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile si se mixeaza la viteza mica.
- Se amesteca faina cu cacaua si se pun in ploaie in compozitie, amestecand cu o spatula de jos in sus.
- Se pune hartie de copt in slow cooker-ul Crock-Pot 6 l, se rastoarna compozitia, se pune capacul si se seteaza modul High pentru 2 ore.
- Se scoate blatul si se lasa la racit pe un grilaj, apoi se taie in doua.
- Cat timp se coace blatul se pregateste umplutura de visine: se pun toate ingredientele intr-o craticioara pe foc si se lasa sa dea cateva clocote, iar la final se pune amidonul diluat in putin suc de visine. Se omogenizeaza compozitia si cand s-a ingrosat se ia de pe foc, apoi se lasa la racit.
- Pentru crema, se mixeaza frisca lichida cu jumatate din zahar, mascarpone se mixeaza separat cu restul de zahar.
- Se amesteca cele doua compozitii de frisca si mascarpone cu vanilia si se pune crema la frigider pana se raceste blatul.
- Pentru asamblare, se pune un blat pe un platou, se insiropeaza cu sosul de visine, se pune visine deasupra, apoi crema, iar blat si tot asa.
- Se decoreaza tortul deasupra cu frisca, visine si ciocolata rasa. Se pot imbraca si marginile in frisca sau se lasa asa, sa se vada frumos straturile tortului.
- Se pune tortul la frigider cateva ore inainte de a-l taia.
- Pofta buna!