Reteta Tort de morcovi cu crema de branza
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 lingurita vanilie |
Blat: |
• 285 g unt moale |
• 285 g zahar brun |
• 4 oua |
• 260 g faina |
• 10 g praf de copt |
• 1 lingurita bicarbonat de sodiu |
• 1 lingurita scortisoara |
• 1 praf de sare |
• 300 g morcovi rasi |
• 100 g ananas in compot maruntit |
• 80 g nuca maruntita |
• 1 lingurita coaja de portocala bio |
• ½ lingurita ghimbir proaspat ras |
Crema: |
• 200 g crema de branza Philadelphia |
• 150 g zahar pudra |
• 100 g unt moale |
• 1 lingurita coaja rasa de portocala bio |
• 1 lingurita vanilie |
Mod de preparare
- Pentru blat, mixeaza untul moale, la temperatura camerei cu zaharul brun pana devine pufos.
- Adauga apoi galbenusurile de ou si amesteca in continuare cu mixerul.
- Pune ananasul maruntit la robot si morcovii dati pe razatoarea cu ochiuri mici si omogenizeaza compozitia.
- Peste faina adauga praful de copt, bicarbonatul, scortisoara si sarea.
- Pune amestecul de faina peste compozitie, adauga apoi coaja de portocala si ghimbirul.
- La final adauga vanilia si nuca macinata si amesteca usor.
- Bate albusurile separat pana obtii o spuma tare si pune peste compozitia de blat, amestecand cu o spatula de jos in sus pana se incorporeaza bine.
- Pune in vasul de la slow cooker-ul Crock-Pot DuraCeramic 6 l hartie de copt si rastoarna compozitia.
- Pune capacul si seteaza programul High pentru 2 ore.
- Cand programul s-a terminat scoate prajitura cu grija si pune-o pe un grilaj sa se raceasca.
- Intre timp pregateste crema.
- Mixeaza crema de branza cu untul moale, la temperatura camerei si adauga zaharul pudra.
- Pune coaja de portocala rasa si vanilia si omogenizeaza bine.
- Pune crema la frigider pana se raceste blatul de tot.
- Taie apoi blatul in doua parti egale, pune jumatate de crema pe primul blat, acopera cu al doilea si pune deasupra restul de crema.
- Decoreaza tortul de morcovi cu nuci, coaja de portocala si coacaze rosii sau dupa plac.
- Pune tortul in frigider 2-3 ore si apoi il poti taia.