Reteta - Tort Sacher
Porții
8
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h:30m
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Unt nesarat moale - 225 g |
• Zahar - 225 g |
• Oua - 8 buc |
• Vanilie - 2 lingurite |
• Faina - 130 g |
• Praf de copt - 1/2 lingurita |
• Sare - 1/4 lingurita |
• Ciocolata semi-amaruie topita - 170 g |
• Gem de caise - 1 borcan de 300 g |
Glazura: |
• Ciocolata semi-amaruie - 230 g |
• Unt nesarat - 115 g |
• Miere - 1 lingura |
Decor: |
• Ciocolata neagra - 200 g |
Mod de preparare
- Mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pana devine cremos.
- Adauga apoi cate un galbenus si vanilia.
- Amesteca faina cu praful de copt si sarea si adauga-le in compozitie.
- Adauga ciocolata topita si racita si omogenizeaza usor compozitia.
- Mixeaza separat albusurile pana se intaresc si adauga apoi restul de zahar, mixand pana obtii o bezea.
- Adauga apoi bezeaua in compozitie in trei reprize, amestecand usor de sus in jos cu o spatula.
- Pune hartie de copt in vasul Crock-Pot6L Digital DuraCeramic Soute si toarna compozitia.
- Coace blatul pe functia LOW pentru 2:30 ore. Verifica cu o scobitoare daca este gata.
- Scoate blatul pe un gratar si lasa-l la racit. Niveleaza blatul si apoi taie-l in doua, cand s-a racit complet.
- Amesteca gemul de caise si incalzeste-l putin pe foc pana devine usor fluid.
- Pune un blat pe platou, unge-l cu gem de caise, pune celalalt blat deasupra si unge deasupra si marginile cu gem.
- Lasa tortul o ora sa se usuce la temperatura camerei.
- Pentru glazura, topeste untul, ciocolata si mierea pana amestecul devine omogen.
- Toarna glazura peste tort si lasa sa curga si sa imbrace bine marginile.
- Muta apoi tortul pe un platou si pune-l 30 de minute la frigider.
- Pentru décor, topeste ciocolata neagra si scrie Sacher pe tort si adauga si alte elemente de décor pe margine.
- Serveste tortul la temperatura camerei.