Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Ardei umpluti cu carne de vitel

Reteta - Ardei umpluti cu carne de vitel

Porții

6

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 600 g carne tocata de vitel
• 6 ardei grasi
• 1 ceapa mare
• 100 g orez
• 1 morcov ras
• 2 linguri marar tocat
• 2 linguri patrunjel tocat
• 1 ou
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita oregano ouscat
• 1 lingurita boia dulce
• 2 rosii feliate
• 200 ml suc de rosii
• 3 linguri ulei de masline
• 250 ml apa
• crengute de cimbru
• iaurt grecesc si paine proaspata pentru servit

Mod de preparare

  • Amesteca carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, morcovul ras, orezul spalat, mararul, patrunjelul si oul batut.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, oregano uscat si boia dulce. Omogenizeaza bine carnea.
  • Pregateste ardeii, scoate cotoarele si spala-i bine. Lasa-i la scurs cu gura in jos.
  • Umple ardeii cu carne si pune cate o felie de rosie deasupra fiecaruia, ca un capacel.
  • Pentru sos, amesteca sucul de rosii cu uleiul, apa si sare si piper dupa gust.
  • Pune sosul peste ardei.
  • Pun deasupra ardeilor cateva crengute de cimbru proaspat.
  • Inchide capacul, rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe programul Meat/Stew, presiune Low si timp de gatire 40 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi, cu mare grija, cu ajutorul unei spatule.
  • Se recomanda si folosirea unei manusi de bucatarie in momentul eliberarii aburilor.
  • Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija. 
  • Presara deasupra marar proaspat tocat marunt.
  • Servesc ardeii umpluti cu iaurt grecesc deasupra (sau smantana) si o felie de paine proaspata taraneasca.
  • Pofta buna!