Reteta chiftelute de miel marinate
Porții
5
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Carne tocata de miel – 700 gr. |
• Turmeric – 1 lingurita |
• Chimion – 1 varf de cutit |
• Scortisoara – 1/2 lingurita |
• Usturoi granulat – 1/2 lingurita |
• Usturoi verde – 1 legatura |
• Ceapa verde – 1 legatura |
• Menta proaspata tocata – 1 lingura |
• Tarhon proaspat tocat – 1 lingura |
• Coriandru proaspat tocat – 1 lingura |
• Rosii cuburi la cutie – 200 gr. |
• Pasta de tomate – 2 linguri |
• Coaja de lamaie rasa – 1 lingura |
• Miere – 1 lingurita |
• Fresh de portocala – 50 ml |
• Vin rosu demisec – 50 ml |
• Stafide – 2 linguri |
• Ou – 1 buc. |
• Amidon – 1 lingura |
• Apa – 200 ml |
• Ulei – 2 linguri |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• pune carnea tocata intr-un castron si adauga peste aceasta oul, turmericul, scortisoara, usturoiul granulat, chimionul, sare si piper
• amesteca bine totul
• umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din compozitia pregatita
• aseaza-le in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• toaca usturoiul si ceapa verde marunt si pune-le intr-un castron impreuna cu menta, tarhonul si coriandrul tocat
• peste acestea pune pasta de tomate, bulionul, coaja de lamaie rasa, uleiul, mierea, vinul, apa, stafidele, sare si piper
• amesteca totul bine in castron si pune-le deasupra chiftelelor, in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• seteaza-l pe modul de gatire ''High'' si timpul de gatire de 4 ore
• cu 15 minute inainte de final, adauga amidonul, amesteca cu grija fara sa zdrobesti chiftelele si potriveste de sare si piper, daca mai este cazul
• cu 2 minute inainte de terminarea programului, adauga fresh-ul de portocala
• serveste cu felii de paine prajita sau mamaliguta.
Pofta buna!
• amesteca bine totul
• umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din compozitia pregatita
• aseaza-le in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• toaca usturoiul si ceapa verde marunt si pune-le intr-un castron impreuna cu menta, tarhonul si coriandrul tocat
• peste acestea pune pasta de tomate, bulionul, coaja de lamaie rasa, uleiul, mierea, vinul, apa, stafidele, sare si piper
• amesteca totul bine in castron si pune-le deasupra chiftelelor, in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• seteaza-l pe modul de gatire ''High'' si timpul de gatire de 4 ore
• cu 15 minute inainte de final, adauga amidonul, amesteca cu grija fara sa zdrobesti chiftelele si potriveste de sare si piper, daca mai este cazul
• cu 2 minute inainte de terminarea programului, adauga fresh-ul de portocala
• serveste cu felii de paine prajita sau mamaliguta.
Pofta buna!