Reteta dovlecei umpluti
Porții
5
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
6h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Dovlecei - 5 buc. |
• Pulpa de porc tocata - 500 gr. |
• Orez - 100 gr. |
• Ceapa - 2 buc. |
• Morcov - 1 buc. |
• Marar tocat - 1 lingura |
• Patrunjel tocat - 1 lingura |
• Cimbru proaspat - 3 - 4 crengute |
• Sare si piper - dupa gust |
• Boia dulce - 1 lingurita |
• Rosii cherry - 5 buc. |
• Oua - 1 buc. |
Pentru sos: |
• Paprika afumata - 1 lingurita |
• Rosii in bulion - 400 gr. |
• Apa - 200 ml |
• Sos de rodii - 2 linguri |
• Ulei de masline - 2 linguri |
Mod de preparare
• spalati dovleceii si taiati capetele, apoi taiati-i pe jumatate
• scobiti miezul cu o lingurita
• amestecati carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, orezul spalat, morcovul ras, adaugati verdeata si condimentati dupa gust cu sare, piper si boia dulce
• adaugati oul si amestecati bine compozitia
• umpleti dovleceii si asezati-i in vasul de la slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• taiati rosiile cherry pe jumatate si puneti cate o bucata deasupra fiecarui dovlecel
• adaugati printre dovlecei sosul de rosii, apa, stropiti cu ulei de masline si sos de rodii, presarati paprika afumata si condimentati cu sare si piper
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 6 ore
• serviti dovleceii calzi, cu iaurt grecesc sau smantana.
Pofta buna!
• scobiti miezul cu o lingurita
• amestecati carnea tocata cu ceapa taiata cubulete, orezul spalat, morcovul ras, adaugati verdeata si condimentati dupa gust cu sare, piper si boia dulce
• adaugati oul si amestecati bine compozitia
• umpleti dovleceii si asezati-i in vasul de la slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital
• taiati rosiile cherry pe jumatate si puneti cate o bucata deasupra fiecarui dovlecel
• adaugati printre dovlecei sosul de rosii, apa, stropiti cu ulei de masline si sos de rodii, presarati paprika afumata si condimentati cu sare si piper
• setati slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital pe modul de gatire ''High'' si timpul de 6 ore
• serviti dovleceii calzi, cu iaurt grecesc sau smantana.
Pofta buna!