Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Iahnie de fasole cu ciolan

Reteta - Iahnie de fasole cu ciolan

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 400 g fasole boabe lasata la inmuiat
• 1 ardei kapia
• 1 pastarnac
• 1 morcov
• 1 ceapa
• 2 tije telina apio
• 3 catei de usturoi
• 500 g ciolan afumat
• 200 ml suc de rosii
• 600 ml apa
• 1 lingurita cimbru
• ½ lingurita menta uscata
• 2 frunze de dafin
• 2 linguri ulei de masline
• sare si piper
• leustean verde tocat

Mod de preparare

  • Spala bine fasolea si las-o la inmuiat in apa rece cel putin 3 ore.
  • Scurge-o de apa si opareste-o cu apa fierbinte pentru 5 minute. Scurge din nou toata apa.
  • In vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pune fasolea si adauga legumele tocate cubulete: ardei, pastarnac, morcov, ceapa, telina apio si usturoi.
  • Pune apoi ciolanul afumat taiat cubulete si sucul de rosii.
  • Condimenteaza cu sare si piper dupa gust, cimbru si menta uscate.
  • Adauga frunzele de dafin si 2 linguri ulei de masline.
  • Amesteca bine toate ingredientele.
  • Adauga apa si inchide capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza programul BEANS/CHILLI, presiune High si timp de gatire 1 ora si 20 minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. 
  • Lasa capacul pus inca 5 minute si apoi deschide cu grija.
  • Se recomanda folosirea unei manusi de bucatarie in momentul deschiderii capacului.
  • La final presara leustean verde tocat marunt.
  • Pofta buna!