Mancare rece de pui si ceapa by Retete Papa Bun
Porții
6
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 30 ml ulei |
• pulpe de pui dezosate 800-900 g |
• 7 cepe mari - 1,300-1,400 kg |
• 40-50 ml vin alb sec |
• foi de dafin - 2 |
• suc de rosii concentrat - 40-50 ml |
• boia - o lingura |
• piper boabe |
• masline - dupa gust |
• felii de lamaie |
Mod de preparare
- Curatam ceapa si o taiem juliene.
- Pulpele le stergem cu servetele de bucatarie si le taiem in doua.
- Setam Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe functia BROWN/SAUTE.
- Punem uleiul, apasam Start si asteptam sa se incinga bine, apoi punem pulpele.
- Le rumenim usor pe toate partile, apoi adaugam ceapa taiata.
- Punem si vinul si mai calim totul timp de 20 minute amestecand cand si cand.
- Ceapa trebuie sa fie bine inmuiata si zeama sa se fi evaporat aproape total in vas.
- In acest moment adaugam foile de dafin, sucul de rosii, boiaua, sare dupa gust, piper boabe.
- Punem capacul, il blocam si avem grija sa fie nchisa supapa pentru aburi.
- Selectam din meniu functia POULTRY, presiune HIGH, timpul de 20 minute si apasam butonul START.
- Cand programul s-a terminat, cu ajutorul unei spatule lungi rotim supapa, permitand sa se elibereze aburul, apoi deschidem capacul.
- In cazul in care ceapa a fost suculenta si avem prea multa zeama in vas, fara probleme putem scoate 1-2 polonice de zeama.
- Se adauga maslinele si se seteaza din nou programul POULTRY, de data aceasta il lasam doar 3 minute.
- La final potrivim gustul de sare.
- Servim mancarea fie calda, fie la temperatura camerei (mie asa imi place mai mult) cu felii de lamaie si paine proaspata.
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei