Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta moussaka

Reteta moussaka
Reteta moussaka

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

4h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Carne tocata amestec vita + porc – 500 gr.
• Cartofi – 10 buc.
• Oua – 4 buc.
• Unt – 50 gr.
• Cascaval ras – pentru gratinat
• Rosie – 1 buc.
• Morcov – 1 buc. mai mare
• Rosii cu busuioc – 250 gr.
• Marar – 1/2 legatura
• Patrunjel – 1/2 legatura
• Ceapa – 1 buc.
• Cimbru uscat – 1/2 lingurita
• Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• taiati cartofii felii mai groase si puneti-i la fiert, insa nu ii fierbeti pana la final (o alta varianta ar fi sa faceti un piure de cartofi mai gros)
• intre timp va apucati de sosul de carne – caliti ceapa si morcovul in unt (in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital) si cand acestea au devenit translucide adaugati si carnea
• cand carnea este aproape facuta adaugati bulionul (nu mai devreme, pentru ca rosiile ingreuneaza fierberea), asezonati cu sare, piper si cimbru
• lasati sa fiarba cu capacul pus timp de cateva ore, pe modul de temperatura "High"
• adaugati apoi verdeata tocata marunt si lasati sa fiarba cu capacul pus, pe modul de temperatura "Low", timp de alte 2 ore
• scurgeti sosul in alt recipient si in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital puneti o lingurita de ulei si asezati patul de cartofi sau de piure de cartofi
• peste acesta veniti cu sosul de carne, urmat de un alt strat de cartofi
• repetati procesul pana ce ati epuizat carnea, iar deasupra ati ramas cu un strat de cartofi
• bateti ouale cu smantana si cascavalul ras si adaugati-l peste moussaka
• lasati-l in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital cu capacul pus pentru a se gratina (aprox. 45 de minute) pe modul de temperatura "High".

Pofta buna!