Reteta moussaka
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
4h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Carne tocata amestec vita + porc – 500 gr. |
• Cartofi – 10 buc. |
• Oua – 4 buc. |
• Unt – 50 gr. |
• Cascaval ras – pentru gratinat |
• Rosie – 1 buc. |
• Morcov – 1 buc. mai mare |
• Rosii cu busuioc – 250 gr. |
• Marar – 1/2 legatura |
• Patrunjel – 1/2 legatura |
• Ceapa – 1 buc. |
• Cimbru uscat – 1/2 lingurita |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taiati cartofii felii mai groase si puneti-i la fiert, insa nu ii fierbeti pana la final (o alta varianta ar fi sa faceti un piure de cartofi mai gros)
• intre timp va apucati de sosul de carne – caliti ceapa si morcovul in unt (in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital) si cand acestea au devenit translucide adaugati si carnea
• cand carnea este aproape facuta adaugati bulionul (nu mai devreme, pentru ca rosiile ingreuneaza fierberea), asezonati cu sare, piper si cimbru
• lasati sa fiarba cu capacul pus timp de cateva ore, pe modul de temperatura "High"
• adaugati apoi verdeata tocata marunt si lasati sa fiarba cu capacul pus, pe modul de temperatura "Low", timp de alte 2 ore
• scurgeti sosul in alt recipient si in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital puneti o lingurita de ulei si asezati patul de cartofi sau de piure de cartofi
• peste acesta veniti cu sosul de carne, urmat de un alt strat de cartofi
• repetati procesul pana ce ati epuizat carnea, iar deasupra ati ramas cu un strat de cartofi
• bateti ouale cu smantana si cascavalul ras si adaugati-l peste moussaka
• lasati-l in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital cu capacul pus pentru a se gratina (aprox. 45 de minute) pe modul de temperatura "High".
Pofta buna!
• intre timp va apucati de sosul de carne – caliti ceapa si morcovul in unt (in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital) si cand acestea au devenit translucide adaugati si carnea
• cand carnea este aproape facuta adaugati bulionul (nu mai devreme, pentru ca rosiile ingreuneaza fierberea), asezonati cu sare, piper si cimbru
• lasati sa fiarba cu capacul pus timp de cateva ore, pe modul de temperatura "High"
• adaugati apoi verdeata tocata marunt si lasati sa fiarba cu capacul pus, pe modul de temperatura "Low", timp de alte 2 ore
• scurgeti sosul in alt recipient si in vasul de ceramica al slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital puneti o lingurita de ulei si asezati patul de cartofi sau de piure de cartofi
• peste acesta veniti cu sosul de carne, urmat de un alt strat de cartofi
• repetati procesul pana ce ati epuizat carnea, iar deasupra ati ramas cu un strat de cartofi
• bateti ouale cu smantana si cascavalul ras si adaugati-l peste moussaka
• lasati-l in slow cooker Crock-Pot 5.7L Digital cu capacul pus pentru a se gratina (aprox. 45 de minute) pe modul de temperatura "High".
Pofta buna!