Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta - Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Reteta - Piept de curcan cu ciuperci si smantana

Porții

4

Complexitate

1

Pregătire

Gătire

Temperatură

Calorii

-

Ingrediente

• 500 g piept de curcan
• 2 catei de usturoi
• 200 g ciuperci champignion
• 200 ml smantana lichida de gatit
• 2 linguri ulei de masline
• sare si piper dupa gust
• 1 lingurita oregano uscat
• 10 g amidon alimentar
• 40 ml apa rece
• marar proaspat
• mamaliga pentru servit

Mod de preparare

  • Pentru inceput seteaza Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune pe modul BROWN/SOTE pentru 10 minute si apasa START.
  • Pe display apare HEAT, iar in momentul in care aparatul este incalzit se va auzi un semnal sonor.
  • Pune uleiul de masline in oala, apoi adauga pieptul de curcan taiat fasii mai groase.
  • Soteaza 5 minute pe toate partile.
  • Condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  • Adauga apoi usturoiul taiat rondele fine si oregano uscat.
  • La final adauga ciupercile si soteaza inca 2-3 minute, pana ce timpul setat se termina.
  • Adauga smantana lichida de gatit si pune capacul rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
  • Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
  • Seteaza programul POULTRY, presiune HIGH si timp de gatire 15 de minute.
  • In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
  • Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
  • Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
  • Pentru deschiderea capacului mai intai elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule. 
  • Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
  • Amesteca amidonul cu apa rece si toarna cate putin peste sosul fierbinte, amestecand usor cu o spatula, pana acesta se ingroasa.
  • Presara deasupra marar proaspat si serveste pieptul de curcan cu ciuperci si sos alaturi de mamaliga.
  • Pofta buna!