Reteta Sarmalute de curcan in foi de vita
Porții
8
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 800 g piept de curcan tocat |
• 50 frunze de vita de vie murate |
• 100 g orez spalat |
• 2 cepe |
• 1 legatura patrunjel |
• 1 legatura marar |
• 1 lingurita boia dulce |
• sare si piper dupa gust |
• 400 g rosii in bulion |
• 250 ml bors proaspat |
• 3 linguri ulei de masline |
Mod de preparare
- Amesteca intr-un castron carnea de curcan tocata cu orezul spalat si scurs bine, ceapa tocata marunt si patrunjelul tocat.
- Condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga boiaua dulce.
- Amesteca bine carnea si formeaza sarmalutele in frunze de vita.
- Pune cateva linguri de sos de rosii in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
- Asaza un rand de sarmale, pune iar sos de rosii si tot asa pana asezi toate sarmalele.
- Deasupra lor pune un rand de frunze de vita de vie.
- Toarna borsul, mai condimenteaza cu sare si piper daca mai este cazul si pune uleiul de masline.
- Pune capacul, inchide supapa de aburi si seteaza programul Meat/Stew pentru 30 de minute.
- La final, lasa aparatul sa stea 10-15 minute, apoi deschide supapa de aburi si ridica capacul.
- Presara pe sarmale marar verde tocat fin si serveste-le cu smantana deasupra.
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei