Reteta - Tocanita de galbiori by Laura's Sweets
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 500 g gălbiori proaspeți |
• 100 g hribi uscați (conservați) |
• 1 ceapă albă |
• 1-2 morcovi mici |
• 2 linguri ulei de floarea soarelui |
• 1 cana cu apa (250 ml) |
• 400 g smântână grasă |
• sare |
• piper |
• pătrunjel verde |
opțional: usturoi |
Mod de preparare
- Gălbiorii se curăță bine, se taie cuburi mari.
- Se spala sub jet puternic de apă, apoi se lasă la scurs.
- Hribii se scot din conservă, se taie cuburi.
- Ceapa și morcovul se curăță, se spală și se toacă mărunt.
- Pătrunjelul se spală și se taie foarte mărunt.
- Se conectează aparatul de gătit Multicooker Crock-Pot Express la sursa de curent.
- Se seteaza funcția Brown/ Sauté, pentru a rumeni legumele.
- Acesta funcție permite utilizarea aparatului pentru rumenire/sotare, fără a fi necesar capacul. Practic se folosește ca și un vas pe aragaz în care se călesc/ rumenesc ingredientele.
- Se selectează timpul 5 minute, apoi se apasă tasta Start/ Stop și aparatul începe să se încingă.
- În momentul acesta, se afișeaza textul Heat, semn că aparatul a început să se încălzească.
- În momentul în care va atinge temperatura necesară pentru rumenire, va începe să gătească conform setărilor alese.
- În cuva interioară, se pun 2 linguri de ulei, se adaugă ceapa și morcovul și un praf de sare. Se amestecă cu o lingură din lemn până se rumenesc.
- Se adaugă gălbiorii și hribii tăiați grosier, se mai adaugă un praf de sare. Se lasă să se rumenească și aceștia și în momentul în care s-a scurs timpul, se adaugă o cană cu apă.
- Se acoperă cu capacul din dotare si se blochează în poziția închis.
- Se rotește spre închis supapa de abur.
- Se selectează funcția Meat/Stew, presiune High și timpul de gătire de 10 minute.
- După ce timpul s-a scurs, cu ajutorul unui clește de bucătărie, rotim supapa astfel încât să elibereze aburul.
- După ce s-a eliberat tot aburul, se rotește capacul în poziția deblocare și se scoate foarte ușor.
- Se adaugă smântâna, un cățel de usturoi tocat, se potrivește gustul cu sare și piper și se selectează din nou funcția Brown/ Sauté, timpul de 5 minute.
- Se amestecă ușor până scade sosul format.
- Se adaugă pătrunjelul verde tocat, se mai amestecă de 2 ori, apoi se apasă tasta Start/ Stop.
- Se servește tocănița cu mămăliguță cu verdețuri și telemea!
- Pofta buna!
Preparat cu
-550lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
449,99lei