Reteta - Sarmale cu carne de porc la Express Multicooker cu gătire sub presiune Crock-Pot
Porții
1
Complexitate
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• 1 kg pulpa de porc tocata |
• 1 ceapa mare |
• 120 g orez |
• sare si piper |
• 1 lingurita cimbru uscat |
• 1 lingurita boia dulce |
• 1 kg foi de varza murata |
• 500 g varza murata tocata |
• 200 g kaizer afumat |
• 200 ml suc de rosii |
• 500 ml apa |
• 2 linguri ulei |
• 4 foi de dafin |
• crengute de cimbru |
Mod de preparare
- Pune peste carnea tocata ceapa taiata marunt, orezul spalat, sare, piper, cimbru si boia dulce.
- Omogenizeaza bine compozitia de sarmale.
- Spala varza murata in apa rece, iar daca este prea sarata o poti opari cu apa fierbinte, apoi o clatesti cu apa rece si o lasi la scurs.
- Pregateste foile de varza pentru sarmale si toaca fideluta restul de varza.
- Formeaza sarmalele.
- In vasul Multicooker-ului Crock Pot Express cu gatire sub presiune pune mai intai un strat de varza tocata, cateva fasii de kaizer, doua foi de dafin si cateva crengute de cimbru.
- Pun cateva linguri de suc de rosii, apoi un rand de sarmale.
- Dupa fiecare rand de sarmale pune feliute de kaizer si cateva linguri de suc de rosii, iar peste ultimul strat de sarmale pune restul de varza murata tocata.
- Pun deasupra inca doua foi de dafin si crengute de cimbru.
- Adauga apa si doua linguri de ulei.
- Inchide capacul, rotind din pozitia deschis spre pozitia inchis.
- Verifica supapa pentru aburi care trebuie sa fie inchisa.
- Seteaza programul Meat/Stew, presiune Low si timp 1 ora.
- In timp ce aparatul se incalzeste pe ecran apare HEAT, iar apoi, dupa semnalul sonor apare timpul setat pentru gatit.
- Vor iesi cativa aburi in momentul in care incepe programul si se stabilizeaza presiunea in interiorul aparatului.
- Dupa ce timpul de gatire s-a terminat se aude un semnal sonor si apoi aparatul intra automat pe modul KEEP WARM.
- Pentru deschiderea capacului mai intai se elibereaza supapa de aburi cu ajutorul unei spatule.
- Lasa capacul pus inca 5-10 minute si apoi deschide cu grija.
- Servesc sarmalele alaturi de mamaliga si ardei iute.
- Pofta buna!
Preparat cu
-400lei
Crock-Pot
Oală sub presiune electrică multifuncțională Express Crock-Pot
8 setari rapide de gatire
Ideal pentru 6 persoane
• in stoc
PRP: 999,99lei
599,99lei