Reteta saramura de crap
Porții
1
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
• crap romanesc – 1 |
• 5 kg |
• ardei kapia (rosii) – 2 buc |
• ardei kapia (verzi) – 2 buc |
• rosii – 5 buc |
• ceapa verde – 2 legaturi |
• ceapa alba – 1 buc |
• patrunjel – 1 legatura |
• marar – 1 legatura |
• usturoi – 56 catei |
• ulei – 1 lingura |
• cimbru proaspat – 3 crengute |
• foi de dafin |
• ardei iute – 1 buc |
• apa fiarta – 1 |
• sare si piper dupa gust |
Mod de preparare
• curatati pestele de solzi, eviscerati-l si optional, il puteti fileta
• puneti sare pe plita si la 2 minute dupa ce s-a incins sarea, adaugati pestele, rumenindu-l pe ambele parti
• cand luati pestele de pe plita, adaugati legumele (ardeii kapia rosii, verzi, ardeiul iute si rosiile) – fara a mai spala plita
• introduceti pestele in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, impreuna cu ceapa alba taiata cuburi si usturoiul si ceapa verde taiata marunt
• dupa ce ati copt legumele, adaugati o folie de plastic peste ele si lasati-o acolo timp de 5-10 minute pana puteti scoate pielitele cu usurinta – nu le decojiti sub apa rece intrucat isi vor pierde foarte mult din aroma
• tot in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital adaugati legumele si uleiul – adaugati ardei iute in functie de cat de iute preferati preparatul
• puneti apa la incalzit in fierbator si in momentul in care a dat in clocot, adaugati-o in Crock-Pot
• taiati verdeata marunt si adaugati-o si pe aceasta in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, alaturi de sare, piper, cimbru si dafin
• setati pe modul de gatire High si intr-o ora si jumatate ar trebui sa aveti o saramura de crap foarte gustoasa
Pofta buna!
• puneti sare pe plita si la 2 minute dupa ce s-a incins sarea, adaugati pestele, rumenindu-l pe ambele parti
• cand luati pestele de pe plita, adaugati legumele (ardeii kapia rosii, verzi, ardeiul iute si rosiile) – fara a mai spala plita
• introduceti pestele in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, impreuna cu ceapa alba taiata cuburi si usturoiul si ceapa verde taiata marunt
• dupa ce ati copt legumele, adaugati o folie de plastic peste ele si lasati-o acolo timp de 5-10 minute pana puteti scoate pielitele cu usurinta – nu le decojiti sub apa rece intrucat isi vor pierde foarte mult din aroma
• tot in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital adaugati legumele si uleiul – adaugati ardei iute in functie de cat de iute preferati preparatul
• puneti apa la incalzit in fierbator si in momentul in care a dat in clocot, adaugati-o in Crock-Pot
• taiati verdeata marunt si adaugati-o si pe aceasta in slow cooker Crock-Pot 5.7 L Digital, alaturi de sare, piper, cimbru si dafin
• setati pe modul de gatire High si intr-o ora si jumatate ar trebui sa aveti o saramura de crap foarte gustoasa
Pofta buna!