Reteta file de somon cu sparanghel si rosii cherry
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
30m
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• File somon proaspat – 1 buc. (cca 500 gr.) |
• Sparanghel – cca 12 buc. |
• Rosii cherry – cca 12 buc. |
• Unt – 15 gr. |
• Ulei de masline – 2 linguri |
• Vin alb – 30 ml |
• Fresh de lamaie – 2 linguri |
• Salvie – 1 - 2 frunzulite |
• Usturoi – 2 catei |
• Sare si piper – dupa gust |
Mod de preparare
• taiati rosiile cherry in 4
• curatati sparanghelul cu un cutit economic (peeler) pe fiecare parte, o singura data
• taiati-i cotorul cca 5 - 6 cm de la baza
• taiati cateii de usturoi pe jumatate, pe lungime
• scoateti-le miezul (vena verde din interior)
• curatati de solzi fileurile de somon, scoateti-le oasele cu o penseta (daca este cazul) si faceti-le cate o crestatura pe partea cu pielea
• asezonati-le cu sare pe fiecare in parte
• incingeti vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe o plita, adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul
• caliti cca 10 - 20 secunde si adaugati apoi cele 2 fileuri cu pielea in jos
• apasati pe ele cu o spatula, pentru a evita strangerea pielii
• sotati pentru cca 1 minut, pana cand pielea devine crocanta
• stingeti cu vinul si luati de pe foc
• adaugati apoi lamaia, piperul, rosiile cherry, salvia si sparanghelul pe deasupra
• puneti vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si setati pe modul de gatit ''Low'' si timpul de 30 minute
• asezonati in ultimele 5 minute inca o data, daca este cazul.
Pofta buna!
• curatati sparanghelul cu un cutit economic (peeler) pe fiecare parte, o singura data
• taiati-i cotorul cca 5 - 6 cm de la baza
• taiati cateii de usturoi pe jumatate, pe lungime
• scoateti-le miezul (vena verde din interior)
• curatati de solzi fileurile de somon, scoateti-le oasele cu o penseta (daca este cazul) si faceti-le cate o crestatura pe partea cu pielea
• asezonati-le cu sare pe fiecare in parte
• incingeti vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot pe o plita, adaugati uleiul de masline, untul si usturoiul
• caliti cca 10 - 20 secunde si adaugati apoi cele 2 fileuri cu pielea in jos
• apasati pe ele cu o spatula, pentru a evita strangerea pielii
• sotati pentru cca 1 minut, pana cand pielea devine crocanta
• stingeti cu vinul si luati de pe foc
• adaugati apoi lamaia, piperul, rosiile cherry, salvia si sparanghelul pe deasupra
• puneti vasul detasabil al Slow Cookerului 6.0L Digital DuraCeramic Sauté Crock-Pot si setati pe modul de gatit ''Low'' si timpul de 30 minute
• asezonati in ultimele 5 minute inca o data, daca este cazul.
Pofta buna!