Reteta midii in sos rosu, picant
Porții
2
Complexitate
1
Pregătire
Gătire
1h
Temperatură
high
Calorii
-
Ingrediente
• Midii proaspete – 400 - 500 gr. |
• Lapte de cocos – 100 ml |
• Vin alb – 25 ml |
• Usturoi – 2 catei |
• Ceapa alba – 1/2 buc. |
• Cimbru proaspat – 1 crenguta |
• Rosii cherry – 8 - 9 buc. |
• Sos tomate – 1 lingurita |
• Ardei iute – 1 buc. |
• Unt – 25 gr. |
• Patrunjel tocat – 1/2 legatura |
• Sare si piper alb – dupa gust |
Mod de preparare
• curatati midiile sub un jet de apa rece, folosind un burete sau o perie de sarma, pentru a indeparta orice urma de nisip
• puneti midiile intr-o punga, umpleti-o cu apa si agitati-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior
• rasturnati midiile intr-o sita si spalati-le bine in 4 - 5 ape
• aruncati-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida – acelea sunt deja moarte si trebuie sa evitati sa le consumati, pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara (le puteti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele)
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de temperatura ''High''
• adaugati untul, iar dupa ce s-a topit adaugati si ceapa taiata cuburi mici, cimbrul si usturoiul (doar zdrobit putin)
• adaugati midiile si puneti capacul
• in momentul in care acestea au inceput sa se deschida, asezonati cu sare si piper, stingeti cu vin si adaugati si ardeiul iute (in functie de gust), tocat marunt, fara seminte
• dupa cateva minute adaugati si laptele de cocos
• taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le peste midii impreuna cu sosul de tomate si gatiti cateva minute
• luati capacul si aruncati midiile care nu s-au deschis
• serviti cu patrunjel tocat.
Pofta buna!
• puneti midiile intr-o punga, umpleti-o cu apa si agitati-o bine – midiile se vor lovi intre ele si astfel se va elimina orice urma de nisip din interior
• rasturnati midiile intr-o sita si spalati-le bine in 4 - 5 ape
• aruncati-le pe cele care sunt deschise si nu vor sa se inchida – acelea sunt deja moarte si trebuie sa evitati sa le consumati, pentru a nu risca o toxiinfectie alimentara (le puteti incerca daca sunt vii, ciocanindu-le intre ele)
• setati slow cooker Crock-Pot 3,5 L Manual Red pe modul de temperatura ''High''
• adaugati untul, iar dupa ce s-a topit adaugati si ceapa taiata cuburi mici, cimbrul si usturoiul (doar zdrobit putin)
• adaugati midiile si puneti capacul
• in momentul in care acestea au inceput sa se deschida, asezonati cu sare si piper, stingeti cu vin si adaugati si ardeiul iute (in functie de gust), tocat marunt, fara seminte
• dupa cateva minute adaugati si laptele de cocos
• taiati rosiile cherry in 4 si adaugati-le peste midii impreuna cu sosul de tomate si gatiti cateva minute
• luati capacul si aruncati midiile care nu s-au deschis
• serviti cu patrunjel tocat.
Pofta buna!