Reteta cheesecake afrodisiac cu sos de capsune si ghimbir, by echipa Adrian Hadean
Porții
1
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
3m
Temperatură
Calorii
-
Ingrediente
Baza: |
• Biscuiti cu cacao - 200 gr. |
• Unt - 50 gr. |
Umplutura: |
• Crema de branza - 400 gr. |
• Oua - 2 buc. |
• Zahar - 150 gr. |
• Amidon - 1 lingura |
• Esenta de vanilie |
Sosul de capsune: |
• Capsune - 300 gr. |
• Zahar - 150 gr. |
• Apa - 50 ml |
• Ghimbir ras - 40 gr. |
• Amidon - 1 lingurita |
Mod de preparare
• Maruntiti biscuitii si amestecati-i cu untul la temperatura camerei, apoi presati compozitia bine intr-o tava de tort in care ati asezat hartie de copt, formand astfel baza cheesecake-ului
• Este recomandat sa imbracati tava in folie de aluminiu, pentru ca veti pune apa in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté si pentru a nu ajunge apa in interior
• Mixati apoi crema de branza cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugati ouale si omogenizati
• Incorporati apoi amidonul si vanilia
• Turnati umplutura peste baza de biscuit
• In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté turnati un pahar cu apa, apoi un gratar pe care asezati forma• Asezati deasupra o hartie de copt si puneti capacul, astfel incat vaporii de apa sa nu ajunga in cheesecake
• Setati slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sautépe modul de gatire ''High'' pentru 3 ore
• La finalul timpului de gatire, scoateti cheesecake-ul cu grija din vasul Crock-Pot, astfel incat sa nu atinga apa
• Lasati cheesecake-ul sa se raceasca complet, apoi transferati-l pe un platou si lasati-l la frigider cateva ore inainte sa-l taiati
• Pentru sosul de capsune: puneti intr-o cratita toate ingredientele cu exceptia amidonului si fierbeti la foc mic
• La finalul fierberii adaugati amidonul dizolvat in apa si dati-l in 2 clocote
• Turnati sosul rece peste cheesecake si decorati-l cu fructe proaspete, frisca si ciocolata alba, iar daca mai ramane sos, puneti-l peste fiecare felie in momentul servirii.
Pofta buna!
Andreea Dianu, echipa Adrian Hadean
• Este recomandat sa imbracati tava in folie de aluminiu, pentru ca veti pune apa in vasul slow cooker-ului Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté si pentru a nu ajunge apa in interior
• Mixati apoi crema de branza cu zaharul si un praf de sare, apoi adaugati ouale si omogenizati
• Incorporati apoi amidonul si vanilia
• Turnati umplutura peste baza de biscuit
• In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté turnati un pahar cu apa, apoi un gratar pe care asezati forma• Asezati deasupra o hartie de copt si puneti capacul, astfel incat vaporii de apa sa nu ajunga in cheesecake
• Setati slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sautépe modul de gatire ''High'' pentru 3 ore
• La finalul timpului de gatire, scoateti cheesecake-ul cu grija din vasul Crock-Pot, astfel incat sa nu atinga apa
• Lasati cheesecake-ul sa se raceasca complet, apoi transferati-l pe un platou si lasati-l la frigider cateva ore inainte sa-l taiati
• Pentru sosul de capsune: puneti intr-o cratita toate ingredientele cu exceptia amidonului si fierbeti la foc mic
• La finalul fierberii adaugati amidonul dizolvat in apa si dati-l in 2 clocote
• Turnati sosul rece peste cheesecake si decorati-l cu fructe proaspete, frisca si ciocolata alba, iar daca mai ramane sos, puneti-l peste fiecare felie in momentul servirii.
Pofta buna!
Andreea Dianu, echipa Adrian Hadean