Reteta cotlete de miel, by Chef Adrian Hadean Team
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
Pentru marinada cotlete: |
• Cotlete de miel – 8 buc. |
• Sare - un praf |
• Boia iute - 1 lingurita |
• Cimbru uscat – 1 lingurita |
• Usturoi - 3 catei |
• Vin rosu |
• Sucul de la o jumatate de lamaie, |
• Ulei - 3 - 4 linguri |
• Sos de soia - 1 lingura |
• Piper negru |
Pentru sosul de busuioc: |
• Frunze de busuioc – 1 mana |
• Usturoi - 5 catei |
• Sucul de la o jumatate de lamaie |
• Sare, piper - un praf |
• Menta proaspata – 4 - 5 frunze |
• Ulei de masline – 2 - 3 linguri |
Pentru piure: |
• Cartofi dulci – 3 buc. |
• Foi de dafin – 2 buc. |
• Sare, piper – dupa gust |
• Smantana lichida – 2 linguri |
Mod de preparare
- Se maseaza bine carnea cu amestecul pentru marinada si se lasa la odihnit
- Pentru sosul de busuioc, se iau frunzele de busuioc si se pun in apa cu gheata pentru a-si pastra prospetimea, apoi se transfera in mojar si se adauga si restul ingredientelor pentru sos: se zdrobeste totul, se adauga 2 – 3 linguri de ulei de masline si se amesteca energic
- Pentru piure – se fierb cei 3 cartofi mari cu 2 foi de dafin. Apoi se zdrobesc cu furculita, se asezoneaza cu sare si piper și se amesteca in blender cu 2 linguri de smantana lichida
- Pentru gatirea carnii de miel, se pun cotletele de miel in putin ulei in vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté, pentru a-I da carnii o crusta crocanta; se rumenesc cotletele cate 2 minute pe fiecare parte la foc iute
- Daca nu se gateste toata cantitatea, carnea marinata se poate pastra prin vidare cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver; in plus carnea vidata in pungile Food Saver se poate depozita si la congelator mai mult timp
- Se ia vasul vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté de pe foc si se aseaza in aparat, se seteaza timpul de gatire de 2 ore pe functia ''Low’’
- Se poate servi alaturi de garnitura de sos de busuioc, piure de cartofi dulci si o salata de primavara cu verdeturi.
Pofta buna!