Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta drob de miel si carne de pasare, in prapure

Reteta drob de miel si carne de pasare, in prapure
Reteta drob de miel si carne de pasare, in prapure

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

2h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Organe de miel (rinichi, inima, ficat, plaman) – 800 gr.
• Prapure – 1 buc.
• Carne de miel – 200 gr.
• Pulpa de pui dezosata – 200 gr.
• Ceapa verde – 1 legatura
• Usturoi verde – 1 legatura
• Marar – 2 legaturi
• Foi de dafin – 3 frunze
• Patrunjel – 2 legaturi
• Menta – 10 frunze
• Curcuma – 1 lingurita rasa
• Oua crude – 4 buc.
• Oua fierte – 3 buc.
• Ardei iute – dupa gust
• Chimen macinat – 1 lingurita
• Chimion – ½ lingurita
• Scortisoara – ½ lingurita
• Curry – ½ lingurita
• Boia – ½ lingurita
• Ulei de masline – 25 ml
• Sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

  • Spala organele bine si curata-le
  • Lasa-le in apa si otet pentru cca 3 ore 
  • Clateste-le bine si toaca-le marunt
  • Taie carnea de miel si pulpa de pui dezosata cubulete
  • Fierbe organele in apa cu foi de dafin la foc potrivit pt cca 1 ora si ia spuma constant
  • Scurge apa si pune organele intr-un castron
  • Adauga carnea de miel si pulpa de pui deasupra, pune ulei si adauga curcuma, ardei iute tocat, chimion, scortisoara, curry, boia, sare si piper
  • Toaca menta, ceapa verde, mararul, patrunjelul si usturoiul si pune-le peste
  • Adauga cele 4 oua si incorporeaza-le bine, uniform
  • Pune hartie de copt in vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté si aseaza prapurele
  • Pune jumatate de compozitie in prapure si niveleaza bine
  • Decojeste ouale fierte si taie-le in sferturi
  • Aseaza ouale in cerc, in interiorul drobului si adauga si restul de jumatate de compozitie
  • Inchide prapurele uniform si pune capacul
  • Seteaza aparatul pe modul de gatire “Low” si timpul de 2 ore
  • Scoate-l si lasa-l sa se raceasca, apoi feliaza-l.


Pofta buna!