Reteta drob de miel si carne de pasare, in prapure
Porții
4
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
2h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Organe de miel (rinichi, inima, ficat, plaman) – 800 gr. |
• Prapure – 1 buc. |
• Carne de miel – 200 gr. |
• Pulpa de pui dezosata – 200 gr. |
• Ceapa verde – 1 legatura |
• Usturoi verde – 1 legatura |
• Marar – 2 legaturi |
• Foi de dafin – 3 frunze |
• Patrunjel – 2 legaturi |
• Menta – 10 frunze |
• Curcuma – 1 lingurita rasa |
• Oua crude – 4 buc. |
• Oua fierte – 3 buc. |
• Ardei iute – dupa gust |
• Chimen macinat – 1 lingurita |
• Chimion – ½ lingurita |
• Scortisoara – ½ lingurita |
• Curry – ½ lingurita |
• Boia – ½ lingurita |
• Ulei de masline – 25 ml |
• Sare, piper – dupa gust |
Mod de preparare
- Spala organele bine si curata-le
- Lasa-le in apa si otet pentru cca 3 ore
- Clateste-le bine si toaca-le marunt
- Taie carnea de miel si pulpa de pui dezosata cubulete
- Fierbe organele in apa cu foi de dafin la foc potrivit pt cca 1 ora si ia spuma constant
- Scurge apa si pune organele intr-un castron
- Adauga carnea de miel si pulpa de pui deasupra, pune ulei si adauga curcuma, ardei iute tocat, chimion, scortisoara, curry, boia, sare si piper
- Toaca menta, ceapa verde, mararul, patrunjelul si usturoiul si pune-le peste
- Adauga cele 4 oua si incorporeaza-le bine, uniform
- Pune hartie de copt in vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté si aseaza prapurele
- Pune jumatate de compozitie in prapure si niveleaza bine
- Decojeste ouale fierte si taie-le in sferturi
- Aseaza ouale in cerc, in interiorul drobului si adauga si restul de jumatate de compozitie
- Inchide prapurele uniform si pune capacul
- Seteaza aparatul pe modul de gatire “Low” si timpul de 2 ore
- Scoate-l si lasa-l sa se raceasca, apoi feliaza-l.
Pofta buna!