Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta miel si chiftelute de feta

Reteta miel si chiftelute de feta

Porții

4

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

3h

Temperatură

high

Calorii

-

Ingrediente

• Carne de miel tocata – 600 gr.
• Ou – 1 buc.
• Pesmet – 70 gr.
• Branza feta – 100 gr.
• Usturoi – 4 catei
• Patrunjel – 2 lingurite
• Sumac – 1 lingurita
• Sare, piper – dupa gust
• Coaja de lamaie rasa
• Ceapa – 1 buc.
• Vin rosu – 50 ml
• Conserva de rosii cubulete – 2 buc.
• Apa – 200 ml
• Fulgi de ardei iute uscat – ½ lingurita
• Foi de dafin – 2 buc.

Mod de preparare

• Intr-un bol se introduc carnea de miel tocata, 1 ou, pesmetul, branza feta, 2 catei de usturoi, 2 lingurite de patrunjel, sumacul, sare si piper dupa gust, coaja de lamaie rasa si se amesteca toate ingredientele pentru a obtine o pasta omogena
• Se formeaza chiftelute de marimi medii si se introduc intr-o tigaie pentru a le rumeni pe foc in putin ulei
• Se aseaza apoi chiftelutele rumenite in vasul Crock-Pot, se adauga peste acestea 1 ceapa taiata marunt, 2 catei de usturoi, 50 ml vin rosu, cele 2 conserve de rosii taiate cubulete, 200 ml apa, ½ lingurita fulgi de ardei iute uscat, 1 lingurita oregano, sare si piper dupa gust, 2 foi de dafin si se pune capacul slow cooker Crock-Pot 3.5 L Stainless Steel setandu-se timpul de gatire la 3 ore si jumatate, pe functia ''High''
• La sfarsitul timpului de gatire se mai adauga peste chiftelute branza feta, patrunjel si coaja de lamaie rasa si se pot servi calde peste paste fierte al dente.

Pofta buna!