Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta aripioare de pui picante

Reteta aripioare de pui picante

Porții

3

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

1h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Ulei de masline – 3 linguri
• Aripioare de pui marinate (ulei – 20 ml, fulgi de chilli – 1 lingurita, boia dulce – 1 lingurita, curcuma – 1/2 lingurita) – 12 buc.
• Ceapa verde – 2 fire
• Ghimbir ras – 1/2 lingurita
• Usturoi tocat – 4 catei
• Lemongrass tocat – 1 lingurita
• Praf de curry – 1 lingurita
• Chimion – 1/2 lingurita
• Ardei iute tocat – 1/2 buc.
• Sare, piper – dupa gust
• Dovleac de placinta tocat cuburi – 200 gr.
• Apa – 200 ml
• Amidon – 2 lingurite
• Smantana de gatit – 150 ml

Mod de preparare

• Puneti vasul slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté pe plita la foc potrivit; lasati-l sa se incinga si adaugati uleiul
• Sotati aripioarele (lasate la marinat in prealabil) si cand au devenit aurii adaugati ceapa verde tocata marunt
• Peste ea puneti ghimbir ras, 4 catei de usturoi si lemongrass, tocate marunt
• Adaugati praf de curry, chimion, ardei iute tocat, potriviti de sare si piper si amestecati bine totul
• Luati vasul de pe foc si puneti-l in Crock-Pot
• Adaugati dovleac taiat cuburi si aprox. 200 de ml de apa
• Puneti capacul si setati modul ''High'' si timpul de gatire o ora si jumatate
• Cu o jumatate de ora inainte de expirarea timpului de gatire, amestecati smantana de gatit cu amidonul si adaugati-o in Crock-Pot peste aripioare, apoi amestecati bine
• Serviti alaturi cu cous cous.

Pofta buna!