Reteta cina surpriza cu iz thailandez, by Adrian Hadean
Porții
2
Complexitate
2
Pregătire
Gătire
9h
Temperatură
low
Calorii
-
Ingrediente
• Coaste de vita |
• Arahide nesarate – 1 mana |
• Coriandru – 2 – 3 fire |
• Ceapa verde – 2 buc. |
• Suc de lime – cateva picaturi |
• Ardei iute sau dulce – cateva cuburi |
Pentru pasta condimentata: |
• Lemongrass – 4 bete |
• Radacina de ghimbir – 2 – 3 cm (1 buc.) |
• Ceapa – 2 buc. |
• Usturoi – 5 catei |
• Coriandru – ½ legatura |
• Sos de peste – 2 linguri |
• Ulei de susan – 1 lingurita |
• Sare – dupa gust |
Pentru pasta de arome asiatice: |
• Sos de soia – 150 ml |
• Otet de orez – 2 linguri |
• Sos de chili dulce – 100 ml |
• Zahar brun – 2 linguri |
Mod de preparare
• Pentru inceput creati pasta condimentata folosind functia pentru tocat alimente ce ajuta la pasarea ingredientelor solide (chiar si in mediu cu foarte putin lichid) cu blenderul performant Oster Reversible
• Se portioneaza carnea in bucati de latimea unei coaste si se rumeneste pe foc in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté
• Dupa rumenire se scoate carnea din vas si se adauga pasta de condimente rumenind-o aprox. 1 - 2 minute, peste care se adauga pasta de arome asiatice
• Se fierb sosurile la foc mediu inca 3 – 4 minute, apoi se adauga coastele de vita in vasul Crock-Pot si se seteaza aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 9 ore
• Dupa finalizarea timpului de gatire, se scot coastele din slow cooker si se degreseaza sosul folosind un polonic; se pune vasul Crock-Pot pe foc mare si se lasa la scazut cateva minute pana se obtine o consistenta de glazura; se adauga apoi carnea, se glazureaza si aceasta, iar apoi se poate opri focul
• Pentru a adauga un element proaspat farfuriei se toaca o mana de arahide nesarate, 2 – 3 fire de coriandru si 2 cozi de ceapa verde, peste care se pot adauga cateva picaturi de suc de lime; in acest mix se mai pot adauga dupa gust cateva cuburi de ardei mai mult sau mai puțin iute
• Pentru prezentarea finala, se aseaza carnea peste cateva linguri de orez si se presara mixul de alune si ierburi peste acestea.
Pofta buna!
• Se portioneaza carnea in bucati de latimea unei coaste si se rumeneste pe foc in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté
• Dupa rumenire se scoate carnea din vas si se adauga pasta de condimente rumenind-o aprox. 1 - 2 minute, peste care se adauga pasta de arome asiatice
• Se fierb sosurile la foc mediu inca 3 – 4 minute, apoi se adauga coastele de vita in vasul Crock-Pot si se seteaza aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 9 ore
• Dupa finalizarea timpului de gatire, se scot coastele din slow cooker si se degreseaza sosul folosind un polonic; se pune vasul Crock-Pot pe foc mare si se lasa la scazut cateva minute pana se obtine o consistenta de glazura; se adauga apoi carnea, se glazureaza si aceasta, iar apoi se poate opri focul
• Pentru a adauga un element proaspat farfuriei se toaca o mana de arahide nesarate, 2 – 3 fire de coriandru si 2 cozi de ceapa verde, peste care se pot adauga cateva picaturi de suc de lime; in acest mix se mai pot adauga dupa gust cateva cuburi de ardei mai mult sau mai puțin iute
• Pentru prezentarea finala, se aseaza carnea peste cateva linguri de orez si se presara mixul de alune si ierburi peste acestea.
Pofta buna!