Contul meu
Coșul meu

Nu ai niciun produs in cos.

Închide

Reteta cina surpriza cu iz thailandez, by Adrian Hadean

Reteta cina surpriza cu iz thailandez, by Adrian Hadean
Reteta cina surpriza cu iz thailandez, by Adrian Hadean

Porții

2

Complexitate

2

Pregătire

Gătire

9h

Temperatură

low

Calorii

-

Ingrediente

• Coaste de vita
• Arahide nesarate – 1 mana
• Coriandru – 2 – 3 fire
• Ceapa verde – 2 buc.
• Suc de lime – cateva picaturi
• Ardei iute sau dulce – cateva cuburi

Pentru pasta condimentata:
• Lemongrass – 4 bete
• Radacina de ghimbir – 2 – 3 cm (1 buc.)
• Ceapa – 2 buc.
• Usturoi – 5 catei
• Coriandru – ½ legatura
• Sos de peste – 2 linguri
• Ulei de susan – 1 lingurita
• Sare – dupa gust

Pentru pasta de arome asiatice:
• Sos de soia – 150 ml
• Otet de orez – 2 linguri
• Sos de chili dulce – 100 ml
• Zahar brun – 2 linguri

Mod de preparare

• Pentru inceput creati pasta condimentata folosind functia pentru tocat alimente ce ajuta la pasarea ingredientelor solide (chiar si in mediu cu foarte putin lichid) cu blenderul performant Oster Reversible
• Se portioneaza carnea in bucati de latimea unei coaste si se rumeneste pe foc in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot 6L Digital DuraCeramic™ Sauté
• Dupa rumenire se scoate carnea din vas si se adauga pasta de condimente rumenind-o aprox. 1 - 2 minute, peste care se adauga pasta de arome asiatice
• Se fierb sosurile la foc mediu inca 3 – 4 minute, apoi se adauga coastele de vita in vasul Crock-Pot si se seteaza aparatul pe modul de gatire ''Low'' si timpul de 9 ore
• Dupa finalizarea timpului de gatire, se scot coastele din slow cooker si se degreseaza sosul folosind un polonic; se pune vasul Crock-Pot pe foc mare si se lasa la scazut cateva minute pana se obtine o consistenta de glazura; se adauga apoi carnea, se glazureaza si aceasta, iar apoi se poate opri focul
• Pentru a adauga un element proaspat farfuriei se toaca o mana de arahide nesarate, 2 – 3 fire de coriandru si 2 cozi de ceapa verde, peste care se pot adauga cateva picaturi de suc de lime; in acest mix se mai pot adauga dupa gust cateva cuburi de ardei mai mult sau mai puțin iute
• Pentru prezentarea finala, se aseaza carnea peste cateva linguri de orez si se presara mixul de alune si ierburi peste acestea.

Pofta buna!